OGLASILA SE OLIVERA KOVAČEVIĆ NAKON SKANDALA SA BORKOM STEFANOVIĆEM: Šta ju je nagnalo na OVAJ KORAK?

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Tradicionalnom koncertu Bečke filharmonije prisustvovale su i poznate ličnosti iz Srbije. Međutim, u Zlatnoj dvorani Muzikferajna primećeni su zajedno Olivera Kovačević, odgovorna urednica zabavnog programa RTS-a i narodni poslanik i potpredsednik SSP-a Borko Stefanović.

Pomenuta scena izazvala je buru u javnosti, uz postavljanje pitanja kako su dobili ulaznice za ovu svečanost, i da li je novinarka zloupotrebila službeni položaj.

S tim u vezi, urednica zabavnog programa RTS-a objasnila je za Danas da joj je Evropska radiodifuzna unija (EBU) poslala pozivnicu na njeno ime, u šta je bila uključena i pratnja, tako da troškovi pozivnice ne postoje, pa budžet RTS, niti države nije oštećen.

RTS ima višegodišnju saradnju sa EBU, a Zabavni program godišnje prenosi više koncerata klasične muzike iz evropskih prestonica, učestvuje na dve Pesme evrovizije i slično. EBU je za ovogodišnji novogodišnji koncert u Beču poslao pozivnicu meni, na moje ime plus pratilac – pojasnila je Kovačević.

Kako ističe, generlni direktor nije želeo da ide, iako mu je ta opcija bila ponuđena više godina.

Urednica muzičke redakcije je dobila poziv pre 2-3 godine. Dakle RTS nema dve karte godišnje za ovaj koncert, već isključivo stiže pozivnica na ime urednika ili nekog od menadžmenta. Pre toga EBU traži zvaničnu biografiju i opis posla ukoliko RTS pošalje zahtev za nekog posebnog – kaže urednica zabavnog programa.

Kritike iz Upravnog odbora.

Predrag Azdejković, član Upravnog odbora RTS-a, na svom Tviter profilu objavio je da je RTS dobio dve karte za Novogodišnji koncert Bečke filharmonije.

Ovom prilikom Azdejković je prokomentarisao: “Pa da vidimo ko su predstavnici RTS… Hm, urednica zabavnog programa Olivera Kovačević i njen dečko!”

Add Comment