SVET U NEVERICI! ČUDO koje su rusi PRONAŠLI na ARKTIKU šokiralo je i AMERIKU i EVROPU! Odmah zaboravili SANKCIJE!

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Pogledajte kakvo ČUDO su RUSI pronašli na Arktiku! Prema procenama eksperata, ovakvi iznosi nafte i plina mogu se uporediti s onima u Saudijskoj Arabiji.Državna ruska nafna kompanija Rosneft u subotu je objavila kako je pronađeno nalazište nafte na Arktiku, javlja Anadolu Agency.

Direktor ove kompanije, Igor Sechin, kazao je kako je reč o nalazištu od 338 biliona kubnih metara plina i više od 100 miliona tona nafte.U saopštenju Rosnefta navodi se procena da ukupna količina na tom području iznosi skoro 13 miliona tona ekvivalentne nafte.Prema procenama eksperata, ovakvo nalazište nafte i plina mogu se usporediti s onim u Saudijskoj Arabiji.Ruska kompanija se u svome saopštenju zahvalila i svom partneru.

“Ovo je naša zajednička pobeda. Sve ovo postignuto je zahvaljući partnerima iz ExxonMobila”, saopšteno je.Iz ExxonMobila, američke multinacionalne naftne i plinske korporacije, u petak su objavili kako je američko Ministarstvo trezora odobrilo licencu za “kopanje”, koja je u skladu sa sankcijama SAD-a i EU koje su nametnule Rusiji zbog nemira u Ukrajini.

Bušenje je završeno u rekordnom vremenu – za četrdeset pet dana – u skladu sa svim tehnološkim i ekološkim standardima i zahtjevima”, navodi se u saopštenju Rosnefta.Otkriveno naftno nalazište dobiće ime “Pobeda”.

Add Comment