MALO KO ZNA DA JE ONA ŽENA NEBOJŠE DUGALIĆA: Trljaćete OČI DVA PUTA, svi je ZNATE (FOTO)

Nebojša Dugalić je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac i reditelj, te redovni profesor na Fakultetu savremenih umetnosti (FSU). Rođen je 17. maja 1970. godine u Kraljevu.

Bio je profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu, a od 2017. godine je redovni profesor na Fakultetu savremenih umetnosti. Član je Udruženja dramskih umetnika Srbije. Tokom studija počeo je da glumi u pozorištu, na filmu i televiziji. Diplomirao je 1994. godine. Od momenta kada je postao student Fakulteta dramskih umetnosti počeo je da igra predstave u raznim beogradskim pozorištima. Mogla ga je gledati publika Beogradskog dramskog pozorišta, Ateljea 212, Bitef teatra, Zvezdara teatra, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Madlenijanuma i drugih. Dugalić je sada prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Bio je El Greko u „Burleski o Grku“, Đorđe Đorđević u „Tako je moralo biti“, a Stranac u Ibsenovoj „Gospi od mora“. Usledila je vrlo uspešna predstava „Putujuće pozorište Šopalović“ koju je sam režirao i premijerno predstavio publici u Kraljevačkom pozorištu 10. marta 2009. godine. U istom je teatru radio predstavu „Priča o Svetom Savi“ iz 2011. godine. U novembru 2016. godine je igrao Janka u predstavi „Gozba“ u režiji Veljka Mićunovića, a potom su usledile tri veoma značajne predstave u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Glumio je Kralja Edvarda IV u Šekspirovom „Ričardu trećem“ u režiji Snežane Trišić. Premijera je održana 24. aprila 2017. godine. Jednu od prvih televizijski uloga Nebojša Dugalić je ostvario u seriji „Teatar u Srba“ iz 1992. godine. Odigrao je manju ulogu u filmu „Tito i ja“, kao i seriji „Broz i ja“. Tumačio je vojnika u drami Bore Draškovića pod nazivom „Vukovar, jedna priča“.

Dugalić je 2018. godine sa grupom mladih glumaca igrao u televizijskoj seriji „Jutro će promeniti sve“ u režiji Gorana Stankovića, Vladimira Tagića i Milice Tomović. Tumačio je glavnu ulogu u seriji „Žigosani u reketu“, te jednu od sporednih uloga u seriji „Besa“. U braku je sa bivšom glumicom Draganom Dugalić sa kojom ima petoro dece.

Bračni par Dugalić važi za jedan od najskladnijih na domaćoj javnoj sceni, a glumac za medije uvek otvoreno govori o izazovima sa kojima se suočava čovek u modernom društvu. Ipak, svoju privatnost drži dalje od očiju javnosti, pa mediji uglavnom izveštavaju o njegovim profesionalnim uspesima.

Add Comment