SRBIN ŽIKA SNIMIO AJKULE U PLIĆAKU U HURGADI: Ljudi u NEVERICI, apsolutni HOROR na plaži! (VIDEO)

Ceo svet ostao je u šoku nakon što je ajkula usmrtila dve žene u egipatskom letovalištu Hurgada, a među srpskim turistima zavladala je panika.

Modni dizajner Žika Nedeljković poslao je video snimak sa plaže ispred hotela Hilton u Hurgadi, na kome se vide dve ajkule kako plivaju praktično u plićaku!

Turisti su uzeli telefone i zabeležili ovaj jeziv prizor, koji je izazvao šok.

Podsetimo, “Vratićam se ubrzo”, bile su poslednje reči koje je izgovorila Austrijanka Elizabet Skvajer (68) pre nego što je ušla u vodu u egipatskom letovalištu u Hurgadi gde je napala ogromna ajkula nakon čega je nesrećna penzionerka preminula.

Ona je izvučena iz vode, ali nažalost joj nije bilo spasa iako su lekari probali da je reanimiraju na licu mesta. Prebačena je u privatnu bolnicu, a veruje se da je preminula od “šoka”, odnosno srčanog udara kao i usled velikog gubitka krvi.

Samo nekoliko trenutaka pre kobne nesreće, austrijska penzionerka šetala je u plićaku na plaži i svom partneru je rekla: “Vraćam se ubrzo”. Ubrzo je nestala u vodi, a na površini oko nje se pojavila crvena mrlja.

Ubrzo je iz vode izronila ogromna ajkula koja je napala ženu, dok su ostali turisti u panici i strahu posmatrali nemili događaj sa plaže.

Na snimku napada koji je kružio po mrežama čuje se kako prestravljeni očevici komentarišu krvavi događaj.

Grupa ruskih turista je govorila: “Gde su spasioci? Jbote, ona je prekrivena krvlju. Sanje”.

Drugi turisti su takođe dozivali spasioce: “Spasioci? Gde su spasioci? Ona će j*beno umreti”.

Egipatske vlasti zatvorile su juče deo obale Crvenog mora zbog pogibije Elizabet Skvajer.

Prema internom dokumentu iz kabineta guvernera pokrajine Crveno more, u koji je AP imao uvid, egipatske vlasti zatvaraju priobalje na tri dana i zabranjuju sve pomorske aktivnosti, uključujući ronjenje, jedrenje na dasci i kajting, kao i prilazak ribarskih brodova.

Austrijsko ministarstvo spoljnih poslova u kontaktu je sa rođacima preminule žene, uključujući i njenu ćerku, kao i sa lokalnim vlastima.

– U avgustu 2017. u Marsu Alamu nastradala je i devojčica iz Austrije. Ona je ronila na grebenima kada ju je napala ajkula i povredila joj nogu.

– Avgusta 2018. u Marsu Alamu ajkula je napala češkog turistu dok se kupao. Mnogi su, bežeći iz vode, bili svedoci ovog jezivog napada, a nesrećni čovek je preminuo pred očima svoje porodice.

– U oktobru 2020. turisti iz Ukrajine, majka i dete, bili su žrtve napada ajkule u Šarm El Šeiku. Na predatora su naleteli u blizini grebena, a dečaku je usled povreda amputirana ruka.

– Takođe pre dve godine, u ovom gradu je bez ruke ostao i mladić iz Ukrajine, dok je ajkula egipatskom turističkom vodiču odgrizla nogu.

Add Comment