BORIS BEKER PROVEO PRVU NOĆ U ZLOGLASNOM ZATVORU: Zastrašujući čuvari su mu dozvolili samo JEDNU STVAR!

Legendarni nemački teniser i trener Boris Beker u narednih godinu i tri meseca biće stanovnik zloglasnog zatvora Vandsvort u Engleskoj.

Najveći zatvor u Velikoj Britaniji primio je svog verovatno najslavnijeg gosta pošto je osuđen na dve i po godine zatvora zbog pronevere, a pola tog vremena mora da provede iza rešetaka.

Beker je pokušao da sakrije novac, druge dragocenosti i nekretnine u vrednosti od čak skoro tri miliona evra, sa ciljem da izbegne plaćanje dugova posle bankrota.

Kako pišu nemački mediji, Beker u novom “domu” nema ama baš nikakve privilegije bez obzira na slavu koju ima. Nemački novinari otkrili su kako je izgledala Bekerova prva noć u zatvoru u kojem nema nikakve privilegije.

“Smeo je da obavi samo jedan telefonski poziv”, objavio je Bild, tvrdeći da Bekeru neće biti lako u zatvoru sa rigoroznim pravilima i zatvoru poznatom po svojim zastrašujućim čuvarima.

Zatvor u kome će Boris Beker provesti naredne mesece potpuno je jeziv! Naime, reč je o Viktorijanskom zdanju starom oko 170 godina koje ne slovi za baš mesto na vrhunskom higijenom. Tu je baš mnogo prljavštine, pacova… Uslovi ispod svakog nivoa. U ovom objektu zatvorsku kaznu trenutno izdržava čak 1.300 ljudi, prenosi Dejli Mejl.

Beker je trenutno u samnici, ali će u narednom periodu biti prebačen u ćeliju gde će imati cimere. Tamo ga čeka izuzetno nizak nivo higijene.

Vandsvort je na vrhu liste incidenata u zatvorima u Velikoj Britaniji. Čuvari reda u proseku četiri puta dnevno upotrebe silu. Obračuni među zavorenicima su gotovo svakodnevni.

Kako navode organizacije za zaštitu ljudskih prava, zatvorenicima u Vandsvortu je strahovito dosadno, a samo dva sata dnevno provode na čistom vazduhu. Zbog toga je veliki broj zatvorenika pokušao samoubistvo, dok su drugi potražili stručnu pomoć zbog psihičkih problema.

Slavni Nemac u najboljem slučaju može londonski zatvor napustiti za 15 meseci, ukoliko bude uzoran zatvorenik, a još uvek ima pravo na žalbu.

Add Comment