TEK SADA POČINJE OZBILJAN RAT: Amerika Ukrajini šalje OVO MOĆNO ORUŽJE!

Dronovi američke kamikaze Switchblade stigli u Ukrajinu.Američka vojska završila je prebacivanje 100 dronova kamikaza u Ukrajinu. Mogućnosti ovog drona su dovoljne za izvođenje udara u radijusu od 40 kilometara.

Štaviše, s obzirom na specifičnosti ovih bespilotnih letelica, oni mogu da budu usmereni na svoje mete i preko letelice Ilona Maska, što, s obzirom na pokrivenost cele teritorije Ukrajine mrežom Starlink, stvara izvesnu pretnju.

U ovom trenutku je poznato da su SAD obezbedile Ukrajini bespilotne letelice u dve različite modifikacije, od kojih je jedna namenjena za borbu protiv ljudstva (Switchblade 300), a druga (Switchblade 600) je dizajnirana za uništavanje oklopnih vozila i utvrđenja.

Još uvek se ne zna kolika je serija dronova prebačeno Oružanim snagama Ukrajine, međutim, SAD su ranije izvestile da je reč o 100 taktičkih bespilotnih sistema. Međutim, u stvarnosti, serija kamikaza dronova može biti mnogo veća.

Britanski ministar odbrane Ben Volas najavio je početak isporuka artiljerijskih sistema velikog dometa Ukrajini.

Velika Britanija je postala prva država na svetu koja je objavila da je počela da isporučuje artiljerijske sisteme Ukrajini.

Reč je, prema rečima šefa britanskog Ministarstva odbrane, o artiljerijskim sistemima velikog dometa, koji mogu predstavljati veoma ozbiljnu pretnju.

„Danas će Ukrajina dobiti smrtonosniju pomoć. Nekoliko zemalja je dalo ili nove ideje ili velika obećanja novca“, rekao je Volas novinarima nakon što je ugostio više od 35 međunarodnih partnera na drugoj Međunarodnoj odbrambenoj konferenciji.

Pomoć će uključivati obezbeđivanje sistema vazdušne i obalske odbrane, artiljerije i baterija dugog dometa, oklopnih vozila i širu logističku podršku “, prenela je agencija Rojters.

Stručnjaci strahuju da bi Velika Britanija mogla da pošalje višestruke raketne sisteme u Ukrajinu, što, s obzirom na sisteme u službi Velike Britanije, može ukazivati na prilično veliku oblast njihovog uništenja.

U isto vreme nema zvaničnih pojašnjenja u Ministarstvu odbrane Ujedinjenog Kraljevstva u tom pogledu.

Add Comment