“Želi da dođe”: Moskva najavila PRVO PUTOVANJE Vladimira Putina, evo i gde

Ruski predsednikVladimir Putin namerava prisustvovati ovogodišnjem G20 sastanku u Indoneziji, rekla je ruska ambasadorka u toj državi, suprotno tvrdnjama dela zemalja koje tvrde da će Rusija biti izbačena iz te skupine.

SAD i zapadni saveznici procenjuju treba li Rusija ostati deo tog formata koji okuplja dvadeset najvećih svetskih ekonomija.

Pokušaj izbacivanja Rusije mogao bi naići na veto drugih članica skupine i dovesti do toga da deo država ne prisustvuje sastancima, rekli su izvori agenciji Rojters.

Ruska ambasadorka u Indoneziji, rekla je kako Putin planira stići na Bali na skup u novembru.

– To će zavisiti o mnogo, mnogo stvari, uključujući situaciju sa pandemijom kovida-19, koja se poboljšava. Zasad on to želi, rekla je Ljudmila Vorobjova na konferenciji za medije.

Upitana o tvrdnjama o izbacivanju Rusije, Vorobjova je odgovorila kako je svrha G20 raspravljati o ekonomskim pitanjima, a ne o krizama poput one u Ukrajine.

Pozvala je Indoneziju da ne popusti pod pritiscima zapadnih država.

– Uistinu se nadamo da indonezijska vlada neće popustiti groznom pritisku koji Zapad čini ne samo nad Indonezijom, nego i nad mnogim državama sveta, naglasila je.

Add Comment