ZAPAD MATIRAN! DOK RAT TRAJE MOSKVA ZAVRŠAVA UGOVORE ZA VELIKE PROJEKTE.Ovoga su se SAD i EU najviše plašili

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razvejao je mitove Zapada o potpunoj izolaciji Ruske Federacije. Ovo prenosi italijansko izdanje L’Antidiplomatico.

Američki i evropski mediji nastavljaju da šire izveštaje o tome da je Rusija postala parija kao rezultat političkog i ekonomskog pritiska „cele” međunarodne zajednice.

Očigledno, pod celim svetom podrazumevaju Evropu, Sjedinjene Države, Kanadu, kao i delove Latinske Amerike i Azije. Novinari L’Antidiplomatico skrenuli su pažnju na ovu karakteristiku, ističući diplomatsku genijalnost šefa ruskog MIP-a Sergeja Lavrova.

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije, na čijem je čelu Sergej Lavrov, imalo je samo nekoliko dana da razbije zapadne lažne podatke o izolaciji Moskve.

Ruske diplomate su uspele da savladaju tešku situaciju, pošto su uspele da postignu važne sporazume sa bliskoistočnim i azijskim partnerima.

Pored realizacije velikih infrastrukturnih projekata zajedno sa Kinom, Ruska Federacija razmatra opciju izvoza energenata u Indiju. Određeni sporazumi su postignuti i sa Iranom.

Istovremeno, trgovina između svih ovih zemalja može se odvijati bez upotrebe američkog dolara, što će biti snažan udarac pozicijama Sjedinjenih Država.

Za nekoliko dana naučili smo šta znači imati sjajnu diplomatiju – navodi L’Antidiplomatico.

Analitičari iz Italije smatraju da će rusko rukovodstvo, zahvaljujući naporima Sergeja Lavrova i njegovog resora, uspeti da pobedi u diplomatskoj konfrontaciji sa Zapadom. A onda će neuspeh sa izolacijom Ruske Federacije biti očigledan apsolutno svima.

Add Comment