HITNO SE OGLASILI IZ LIDLA: Ne nasedajte na prevaru

Kompanija Lidl Srbija je na svom zvaničnom sajtu saopštila da tim putem želi da informiše javnost o nepostojanju njenog zvaničnog naloga na društvenoj mreži Tvier.

“Tokom prethodnih dana na ovoj mreži se pojavio lažni profil sa nazivom Lidl Serbia koji iznosi netačne informacije vezane za navodne uslove i ograničavanje kupovine u našim prodavnicama. Objava na profilu Lidl Serbia sa Tviera ne oslikava stavove niti planove kompanije”, napominju.

Dalje ističu da zvanični profili kompanije Lidl Srbija postoje samo na društvenim mrežama , pod nazivom Lidl Srbija. Pored toga, upućuju i na svoj sajt.

“Samo na navedenim, zvaničnim profilima uvek možete pronaći sve validne informacije, kao i aktuelnosti u vezi kompanije”, kažu iz lanca koji je deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe).

Podsećamo, Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 57 objekata u 34 grada širom zemlje.

Takođe, ovo nije prva prevara koja je vezana za Lidl.

Ako ste preko WhtsApp ili Vier aplikacija dobili poruku o Lidl nagradnoj igri u kojoj se dele vaučeri, ignorišite je. Radi se o prevari, koja se u raznim varijantama ponavlja više od godinu dana. Nedavno je kružila gotovo identična lažna Adidas nagradna igra. Cilj napadača je da dođe do vaših podataka.

U nagradnoj igri navodno se poklanjaju vaučeri u iznosu od 2000 dinara, iako na sajtu napadača piše da se radi o vaučeru od 1000 kuna. To bi trebalo da vam bude jedan od indikatora da se radi od prevari.

Add Comment