VAŽNO, ISPLIVALI NOVI DETALJI: Evo šta su uradili PUTIN i veliki evropski M0ĆNIK!

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o situaciji u Ukrajini, saopštio je Kremlj.

Njih dvojica su razgovarali o situaciji u Ukrajini, humanitarnim aspektima u toj zemlji, o diplomatskim naporima za rešavanje sukoba, ali i o rezultaima treće runde pregovora.

Podsetimo, ranije danas Kijev se obratio kancelaru Nemačke Olafu Šolcu za pomoć u organizovanju sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki ponovio je danas da je Poljska i dalje spremna da Ukrajini preko NATO-a na raspolaganje stavi borbene avione MiG-29 uprkos upozorenju Kremlja da bi to moglo stvoriti “potencijalno opasan scenario”.

Međutim, dodao je da je to “veoma ozbilja odluka” koju treba da donesu sve članice NATO jer može uticati na širu bezbednost. Moravjecki je izjavio da je odluka o dostavljanju borbenih aviona MiG-29 sada u rukama NATO i SAD.

Poljska ne učestvuje u ovom ratu i NATO nije u ovom ratu. Takva ozbiljna odluka kao što je davanje aviona mora biti jednoglasna i nedvosmisleno doneta od strane cele Severnoatlantske alijanse”, rekao je on u Beču.

Add Comment