UPRAVO JE JAVLJENO, RUSIJA JE IZBAČENA: Istorijski PROJEKAT značajan za CEO SVET od sada BEZ NJE!

Evropska organizacija za nuklearno istraživanje (CERN) saopštila je danas da suspenduje status posmatrača Rusije i da obustavlja svaku novu saradnju sa Rusijom ili njenim institucijama do daljeg.

Kako se navodi u saopštenju CERN-a, 23 zemlje članice, sve evropske zemlje i Izrael osudile su rusku vojnu operaciju u Ukrajini, prenosi agencija AP.

Ukrajina je jedna od sedam pridruženih država članica, a Rusija, poput Sjedinjenih Američkih Država, Japana i Evropske unije, ima status posmatrača.

Savet CERN-a doneo je odluke o Rusiji na sastanku posvećenom situaciji u Ukrajini i izrazio podršku „mnogim članovima CERN-ove ruske naučne zajednice koji osuđuju invaziju“.

Sjedinjene Američke Države saopštile su u utorak da novi ruski konvoj kreće sa severoistoka ka Kijevu, dok onaj koji se približava ukrajinskoj prestonici sa severa stoji već nekoliko dana.

„Želim da vam skrenem pažnju na činjenicu da oni počinju da pokušavaju da napreduju ka Kijevu sa severoistoka“, rekao je novinarima visoki zvaničnik Ministarstva odbrane. „Procenjujemo da su udaljeni oko 60 kilometara od grada“, precizirao je on, ali nije mogao da kaže koliko je vozila u koloni.

Marijupolj na jugu Ukrajine sada je izolovala ruska vojska, iako ruske snage i dalje bombarduju grad i nisu u Mariupolju „na bilo koji značajniji način“, rekao je visoki zvaničnik američke odbrane.

Si-En-En je ranije javio da su stanovnicima Mariupolja danima bili isključeni voda i struja.

Add Comment