Srbija u VELIKOJ OPASNOSTI: Rumunija nacionalizuje pumpe i koncesije NIS-a?!

Država Srbija i naš budžet mogli bi uskoro da se nađu u velikoj opasnosti, kao posledica ruskog napada na Ukrajinu i ekonomskog rata koji zbog tog napada Zapad vodi protiv Rusije i Vladimira Putina!

Naime, rumunska nacionalna uprava za zaštitu potrošača (ANPC) počela je da sprovodi istrage na benzinskim pumpama Gazprom i Lukoil u Rumuniji, pišu tamošnji mediji.

Takođe, uporedo sa tim, poverenici ANPC-a vrše kontrole i u drugim prodavnicama u Rumuniji koje pripadaju ruskim kompanijama.

Ovo se dešava nakon što je ANPC primio nekoliko pritužbi u vezi sa, kako se navodi, nasilnim ponašanjem koje su ove kompanije navodno imale.

Ova vest izuzetno je važna i za Srbiju, imajući u vidu da je Gasprom Rumunija, koji poseduje 19 benzinskih pumpi u Rumuniji, podružnica srpske kompanije NIS (Naftna industrija Srbije), koja je u većinskom vlasništvu Gasprom njefta, naftnog odeljenja ruske državne kompanije Gasprom.

Osim pumpi, NIS u Rumniji poseduje i koncesije na naftnim bušotinama.

Dobro obavešteni izvori navode da je ovo samo uvod u konačnu nameru rumunskih vlasti – da nacionalizuju ruske kompanije i njihovu imovinu.

Ako se to desi, država Srbija će se naći u velikom problemu i opasnosti, imajući u vidu da je upravo NIS kompanija koja najviše “puni” srpski državni budžet.

Izvori navode da i Bugarska, gde NIS takođe posluje i poseduje imovinu, planira da povuče isti potez kao Rumunija.

Otud je potpuno razumljivo zašto je predsednik Aleksandar Vučić juče izjavio da su mu ovo najteži dani i zašto je svu svoju energiju i pažnju usmerio na otklanjanje pretnji i posledica koje bi Srbija mogla da trpi zbog rata u Ukrajini.

Add Comment