PUTIN SPREMA PALADIJUMSKI UDAR Ovo će biti fat*lno za Zapad

Rusija je u stanju da zada snažan udarac automobilskoj industriji Sjedinjenih Država i evropskih zemalja kao odgovor na pooštravanje režima zapadnih sankcija.

Ovo se navodi u članku kineskog izdanja Sohu. Ujutro 24. februara Rusija je u Donbasu pokrenula specijalnu operaciju demilitarizacije Ukrajine.

Kolektivni Zapad je odmah najavio nameru da uvede nove restriktivne mere protiv Moskve.

Posebno se ozbiljno razgovara o isključenju Ruske Federacije iz međunarodnog sistema međubankarskih transfera SVIFT.

Rusko rukovodstvo je zauzvrat najavilo spremnost da objavi svoj paket kontrasankcija.Moskva ima manevarskog prostora, pišu analitičari kineskog izdanja Sohu.

Kao glavni snabdevač Evrope gasom i naftom, Rusija je sposobna da izazove energetsku krizu bez presedana, čije će se posledice osećati još dugo.

Međutim, to je daleko od svega što rukovodstvo Ruske Federacije može da uradi. Ne znaju svi, ali Rusija je vodeći svetski izvoznik paladijuma sa 45% učešća na međunarodnom tržištu.

Ograničavanje uvoza paladijuma pogodiće globalnu automobilsku industriju“, navode eksperti Sohu.

Ovaj redak i veoma skup metal se koristi u proizvodnji automobilskih delova. Na primer, bez njega je nemoguće zamisliti katalizator – element izduvnog sistema.

On je taj koji je odgovoran za smanjenje emisije ugljen-dioksida. Uzimajući u obzir činjenicu da su danas vodeći proizvođači automobila zabrinuti za ekološku prihvatljivost svojih proizvoda, „udar paladijuma“ Ruske Federacije za njih će biti fatalan, navode kineski analitičari.

Add Comment