РRЕМINULA ZVEZDA “S*KS I GRADA”!

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Lynn Harriette Cohen bila je američka glumica poznata po ulogama na filmu, televiziji i u pozorištu. Posebno je bila poznata po ulozi Magde u HBO-ovoj seriji Ses and the City, koju je takođe igrala u istoimenom filmu iz 2008. i njegovom nastavku iz 2010., te po ulozi Mags u The Hunger Games: Catching Fire.

Njen lik Catching Fire, Mags, bio je mentor prvaku Distrikta 4 Finnicku Odairu.

Rođena je u Kansas Cityju, Missouri. Za svog drugog supruga Ronalda T. Cohena udala se 1964. godine.

Pre nego što je dobila ulogu u Igrama gladi, glumila je izraelsku premijerku Goldu Meir u filmu Stevena Spielberga München.

Gospođa Cohen viđena je u brojnim filmovima i televizijskim emisijama, te u produkcijama na Broadwayu i Off Broadwayu. No, najveću slavu stekla je tek kasno u životu, kroz ulogu Magde, stroge istočnoevropske domaćice koju je zaposlila Miranda (Cynthia Nixon) u filmu “Ses and the City”.

“Prošla sam audiciju i odmah su me pozvali da napravim epizodu, ali moja majka je napunila 90 godina u Teksasu”, rekla je gospođa Cohen u intervjuu za Cosmopolitan 2018. godine.

“Rekao sam: ‘Volela bih to učiniti, ali žao mi je, moram biti s majkom, a ona puni 90 godina i sesi je od svih u showu.’ I pomaknuli su datum za mene.”

Magda se prvi put pojavila u trećoj sezoni serije, 2000. godine. Gospođa Cohen trebala se pojaviti u samo jednoj epizodi, “Napad žene od pet stopa,” u kojoj Magda nezaboravno zamenjuje Mirandin vibrator kipom Device Marije, a kasnije kaže joj da će morati naučiti kuhati ako ikad poželi dečka.

Lynn Harriette Cohen peminula je na današnji dan 2020. godine, u 86. godini, u svom domu na Manhattanu.

Add Comment