KOLEGE MU NAPRAVILE ZAMKU KAKO BI SE SAM ODAO! Novi detalji hapšenja ispektora Stolića

Božidar Stolić, inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je odavao službene tajne Veljku Belivuku (35), zvanom Velja Nevolja. Stolić je za svoje “usluge” dobijao veliki novac!Kako je naveo izvor iz istrage, Božidar Stolić uhapšen je u večernjim časovima dok je u svom domu gledao televiziju.On je saslušan u SBPOK-u na Makišu, nakon čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati. Na saslušanju se branio ćutanjem, a odluka o pritvoru biće doneta tokom dana.Odavao informacije.

Stolić se sumnjiči da je od 2020. godine intenzivno komunicirao sa Belivukom i drugim vođama “kavačkog klana”. On im je prenosio osetljive informacije, a uglavnom su to bili podacima o prismotrama, pretresima mafijaških štekova… Stolić je, takođe, na sve načine sabotirao istrage i često navodio kolege na pogrešan trag, a za sve te “usluge” dobijao je novac – rekao je sagovornik.Informerov izvor kaže da je istraga protiv Stolića počela još 4. februara, kada su “pali” Belivuk i njegova kriminalna grupa.

Iako se znalo da je on na vezi sa Nevoljom i “kavčanima”, Stolić tada nije uhapšen, već je namerno uključen u istragu protiv mafije. Njega je pratila posebna jedinica MUP-a koja je imala zadatak da otkrije da li će on uspostaviti kontakt sa nekim iz “kavačkog klana”. Međutim, Božidar se pritajio i pravio se kao da se ništa nije dogodilo, pa je zbog toga uhapšen – priča naš sagovornik.Inače, Stolić nije prvi policajac koji je uhapšen u okviru borbe protiv mafije u Srbiji.

Podsetimo, samo četiri dana nakon hapšenja Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihove bande, 8. februara lisice na ruke su stavljene Predragu Lajiću, doskorašnjem načelniku Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja doga, kao i inspektoru Bojanu Vasiljevskom. Oni se sumnjiče da su u stanu pronašli Veljin pištolj sa izbrisanim serijskim brojem i dogovorili su se da to ne prijave. Međutim, nisu znali da je BIA prethodno ozvučila taj stan, pa su snimljeni dok se dogovaraju da prikriju dokaz protiv Belivuka.

Već 14. februara “pao” je i Ilija Milačić, bivši šef kriminalističke policije u Beogradu, zbog sumnje da je Belivuku dostavljao informacije o policijskim istragama, ali i da mu je pružao podršku i zaštitu. Početkom marta Ilija je priznao krivicu za odavanje službene tajne i osuđen je na sedam meseci kućnog zatvora uz nanogicu i zabranu rada u MUP-u.Takođe, Goran Papić, nekadašnji zamenik načelnika SBPOK-a, uhapšen je 9. marta zbog sumnje da je pomogao Marku Miljkoviću, desnoj ruci Veljka Belivuka, da mu se vrati blindirani automobil koji je 15. aprila 2020. oduzela policija. On je od tadašnjeg načelnika beogradske policije zahtevao da se Miljkoviću vrati blindirano vozilo, što je istog dana i učinjeno.

Dijana Hrkalović (34), bivša državna sekretarka u MUP-u, saslušana je 1. marta u SBPOK-u zbog sumnje da je blisko sarađivala sa mafijaškim klanom Veljka Belivuka. Ona je na saslušanje došla nakljukana lekovima za smirenje. Tom prilikom Hrkalovićeva je odbila testiranje na poligrafu, a rekla je da zbog navodne bolesti nije u stanju da skoncentrisano razgovara sa inspektorima. Na gotovo sva pitanja tokom tog saslušanja odgovarala je sa: ‘ne znam’ i ‘ne sećam se’, a čak je rekla da ne poznaje ni policajca sa kojim je svojevremeno bila u emotivnoj vezi!?!

Add Comment