Olja i Ivan od MESEČNIH plata mogu da žive godinu dana: Otkrivamo TAČNE cifre, evo koja je pozadina svega

Nedavno je javnost iznenadila vest o odlasku Jugoslava Ćosića i Jelene Zorić sa N1, a razlog za njihov raskid ugovora bio je, kako su mediji spekulisali, nezadovoljstvo vlasnika „Junajted medija grupe” Dragana Šolaka gledanošću pomenute televizije.Kako se pisalo, Šolak je uložio ogroman novac u N1, a kako Objektiv saznaje, medijski tajkun ne štedi ni na kadrovima za svoju televiziju, iako je takođe u pitanju kablovska TV.Kada su otvarali Novu S, Šolak je naredio menadžmentu da ne štedi novac za poznata TV lica. Tu su, između ostalih, Olja Bećković, Ivan Ivanović, Maja Nikolić, Vesna Dedić, Zoran Kesić, Nataša Miljković, Marija Kilibarda i drugi.

Rekorderka po zaradi svakako je Olja Bećković, koja, zajedno sa produkcijskom grupom „Mreža”, za „Utisak nedelje” mesečno dobija čak 25.000 evra. Posle nje, najplaćeniji je Ivan Ivanović, koji prima 10.000 evra mesečno, a od te sume plaća i svoje saradnike. To su velike pare, ali znatno manje nego što je zarađivao na Prvoj, iako mu je gledanost i tada bila prilično mala već godinama. S druge strane, Olja i „Mreža” zarađuju više nego nekada, dok se emisija prikazivala na B92, koji ima nacionalnu frekvenciju – otkrio nam je izvor, koji smatra da Šolakov motiv za ovoliku darežljivost nije tržišni, već politički.

Njima se nikako ne isplati da daju toliki novac za plate novinara i urednika na kablovskoj TV . Čim niste na nacionalnoj frekvenciji, vaše emisije su drastično manje gledane, a samim tim i profit. Gde je tu računica? Kada na to dodate i priču da je Šolak blizak Đilasu, ne treba vam velika matematika da biste shvatili da je ovde u pitanju politika.

Loading...

Add Comment