KRIZNI ŠTAB PRELOMIO Obavezna vakcinacija zaposlenih u ugostiteljskim objektima!

Jedna od mera koje su donesene na Kriznom štabu je i ta da će zaposleni u ugostiteljskim objektima morati da se vakcinišu, pišu Novosti.Podsetimo, na sednici Kriznog štaba danas je analizirana epidemiološka situacija i došlo se do zaključka da i dalje imamo veliki broj zaraženih, te se ukidenje svih mera očekuje tek na leto.Kako je najavljeno, kafići i restorani se otvaraju od 8. maja, ali pod uslovom da epidemiološka situacija ne bude pogoršana.Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović je nakon sednice rekao da je vakcinacija neophodna za popuštanje mera.

Fokus će u narednom periodu biti na vakcinaciji radno aktivnog stanovništva – rekao je Tiodorović i dodao da 15. maja kreće velika kampanja pozivanja mladih na vakcinaciju.Popuštanje je trenutno nemoguće, o tome možemo pričati tek kada brojke budu na 100 na dnevnom nivou. Ako budemo ovako nastavili i ako se bude spuštao taj broj i mere budu poštovale, verovatno ćemo onda posle 8. maja postepeno ublažavati. Da restorani, kafići i ostali zatvoreni objekti, da mogu da rade. To je sada poruka prema ugostiteljskim radnicima, da se vakcinišu, da se pripreme za tu situaciju – rekao je Tiodorović.

Epidemiolog je potom istakao da u kovid bolnicama trenutno ima manje pacijenata, i da ima više otpusta nego prijema, ali i da su oni koji su i dalje hospitalizovani uglavnom u ozbiljnom stanju. On je potom pričao i o proizvodnji vakcine “Sputnjik V” na Torlaku.Što se tiče proizvodnje “Sputnjika V” na Torlaku to ide dobro, i po svim indicijama to će biti jedan dobar potez, koji će nam omogućiti da budemo sigurniji, ali i da ponudimo svojim susedima deo te sigurnosti – kazao je Tiodorović.Doktor je potom odgovorio na pitanje o proglašenju pobede nad koronom, i kazao je da nema nikakvog trijumfa dok o tome ne odluči Svetska zdravstvena organizacija.

Add Comment