Premijerka Brnabić ne može da veruje šta su uradili, Krizni štab ponovo zaseda – Pred nama je potpuno zaključavanje?!

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila da će krizni štab verovatno danas zasedati, a najverovatnije će biti reči o zaključanom vikendu.Posle dva velika koncerta usred Beograda, svi moraju biti otkazani – najavila je Brnabić.Brnabićeva je rekla da je neverovatno i da je začuđena što se u ovom teškom trenutku organizuju koncerti u Beogradu.

  • Razgovaraćemo sa predstavnicima Grada Beograda da vidimo kako se to desilo i insistiraćemo da se svi koncerti otkažu. To je suprotno svim pravilima i merama i tražićemo da se organizatori kazne. To nije pozorišna predstava ili neki kulturni događaj – navela je Brnabićeva.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će krizni štab najverovatnije danas odlučivati o novim merama.U Kombank dvorani u Beogradu 8. i 9. marta Crvena jabuka je održala dva koncerta, zbog čega su usledile i kazne, a to je bio i povod da premijerka Ana Brnabić istakne da su svi koncerti zabranjeni.

Brnabićeva je izjavila da će insistirati da se svi koncerti otkažu, a da će gotovo sigurno biti novih mera za vikend. Istakla je i da će sednica kriznog štaba najverovatnije biti danas.

  • Sednica Kriznog štaba bila je odložena jer sam želela da se razgovara o svim merama i da to ne bude samo na sednici kriznog štabu. Da na sednici samo donesemo odluku koja je ranije dogovorena i da vidimo logistički kako sve to da izvedemo. Mi ćemo pooštriti neke mere, videćemo u kojoj meri, koliko i šta može da da rezultate. Ali ponavljam, država nikome nije ni otac ni majka. Odrasli ljudi imaju odgovornost da brinu o sebi i bližnjima. To što možda radi kafić, ne znači da svi treba da idemo u kafić. To je zaista individualna odgovornost – rekla je Brnabićeva.

Prema nezvaničnim najavama, izvesno je da će i predstojeći vikend biti zaključan, a da ugostiteljski objekti i tržni centri neće raditi do ponedeljka u 6 sati.

Tako bi se izašlo u susret medicinskom delu Kriznog štaba, koji traži zatvaranje svega bar na sedam do 10 dana ili skraćenje radnog vremena, osim prodavnicama prehrambene robe, apotekama i benzinskim stanicama, u delu za točenje goriva, do 14 ili 17 sati radnim danima, a zatvaranje preko vikenda.

Beograd je, podsetimo, protiv bilo kakvog zatvaranja, na čemu posebno insistira zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a politički deo Kriznog štaba je za balans zdravlja i ekonomije.

Krizni štab će odlučivati i o srednjim školama, koje su ove sedmice na onlajn nastavi, a očekuje se da to bude produženo i naredne nedelje jer se virus mnogo širi među tinejdžerima, koji imaju blage ili nikakve simptome i pretpostavlja se da je reč o britanskom soju.

Loading...

Add Comment