Policajcima se na Božić uveče gubi svaki trag, Abazoviću pojačali obezbeđenje…

Privođenje Brana Mićunovića je bilo žestoko! Policajci su mu čak prislanjali pišolj na čelo kada su ga izvodili iz njegovog automobila „audi A8“ i stavljali mu lisice na ruke.Branislav Brano Mićunović (68), koji je priveden na Badnji dan zbog navodnog nošenja oržja bez dozvole, juče je pušten iz pritvora jer je krivična prijava protiv njega naknadno ublažena i po njoj ne može da mu bude određen pritvor, saznaje Alo! iz izvora bliskih tužilaštvu.

Međutim, posle prve krivične prijave i jednog opisa krivičnog dela, na osnovu kojeg mu je i određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata, prijava je naprasno dopunjena. Policija je napravila grešku jer je prvo navela da su Mićunović i dvojica njegovih prijatelja bili u jednom automobilu, a potom da je Mićunović bio sam sa vozačem i da u tom vozilu nije nađeno ništa, a da su Savo Vujović i Srđan Mićunović bili u automobilu ispred njega i da su kod njih bila dva pitolja – kaže izvor Alo i ističe da je Nikšićanin na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru negirao optužbu.

  • On je izjavio da oržje nije njegovo, dok su dvojica njegovih prijatelja potvrdila da su pitolji njihovi.

Čeka se forenzički nalaz za oržje da bi se utvrdilo da li je na njemu bilo Mićunovićevih otisaka. Na pitanja tužioca da se izjasni o poreklu oužja dvojice osumnjičenih koji su bili u njegovoj pratnji, Mićunović je samo rekao da zna ko mu je sve smestio – tvrdi naš sagovornik i otkriva da je posle privođenja Mićunovića.

  • Policajci koji su priveli Mićunovića su se uplašili posle svega. Nisu smeli da napišu službenu belešku o celom događaju. Njima se na Božić, posle 19 sati, navodno izgubio trag i niko ne zna gde su! Dritanu Abazoviću, potpredsedniku Vlade Crne Gor, i šefu Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejanu Vukšicu je maksimalno pojačano obezbeđenje, a neposredno posle privođenja Micunovića sklonjeni na tajnu lokaciju.

Njegov advokat Danilo Mićović je u izjavi za medije kazao da je jedan od Mićunovićevih prijatelja priznao da je oruje koje je nađeno prilikom pretresa automobila njegovo.

Podsetimo, Mićunović je priveden na Badnji dan, na izlasku iz Budve, posle čega je saslušan u Centru bezbednosti Budva. Kontrolom vozila policija je pronašla dva pitolja, pa su uz Mićunovića privedene još dve osobe sa kojima je bio u automobilu. Advokat Mićović je za crnogorske medije izjavio da nikšicki biznismen nema nikakve veze sa oduzetim pitoljima.

Loading...

Add Comment