Vučić sprema iznenađenje, biće velikih promena!

Srbija će u narednih nedelju dana dobiti novu vladu, a ko će ostati bez fotelje i ko će od koalicionih partnera ući u vladajuću većinu biće odlučeno na sednici Predsedništva SNS-a koja će biti održana u utorak u 17 časova u Beogradu, saznaje “Alo!” iz izvora bliskih vrhu naprednjaka. Prema našim izvorima, predsednik SNS-a Aleksandar Vučić spremio je velika kadrovska pomeranja, koja će saopštiti vrhu stranke. Za mnoge će biti i šoantna.Veći broj žena u sastavu nove vlade, velike rokade i iznenađenja su pred nama. Mnogim naprednjacima se mesecima klimaju fotelje i u narednim danima će ostati bez bez njih – ističu naši izvori i dodaju da postoji mogućnost da bez ministarskih pozicija ostanu upravo oni koji su se grčevito borili za njih.Rasplet u vezi sa novom vladom biće na sednici Predsedništva SNS-a u utorak, a očekuje se da će odmah nakon toga biti zakazan i održan nastavak sednice Skupštine Srbije, na kojoj će biti izabrani predsednik i potpredsednik parlamenta, ali i formirana radna tela.

Uslediće i izbor nove vlade, a očekuje se da ceo proces bude okončan do početka sledeće nedelje – kazali su juče za “Alo!” izvori bliski vrhu naprednjaka i dodali da očekuju da se na sednici razmatraju konkretna kadrovska rešenja za ministre.Vučić je kazao da u njegovoj stranci postoje osobe koje misle da imaju zakupljenu ministarsku fotelju, e upravo ti imaju najveću šansu da odlete iz Nemanjine 11 – poručuju naši sagovornici.Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i SNS-a, imenovao je početkom oktobra Anu Brnabić za mandatara za sastav nove vlade.Ana Brnabić se žestoko borila za svoju zemlju. Vodila je politiku koja se nije dodvoravala ni stranim centrima moći ni onima u zemlji – kazao je tada on.Vučić je naveo da je Brnabićevoj predložio i da se uvedu još dva ministarstva, za ljudska prava i za brigu o porodici, ali i da 50 odsto nove vlade čine žene.Mislim da bi to bilo revolucionarno za Srbiju, time bismo predstavili našu zemlju na najbolji mogući način i time bismo pokazali na delu kako funkcioniše ravnopravnost polova – naveo je on i istakao da su žene jednako kao muškarci sposobne da obavljaju najvažnije državne funkcije.

Najveće šanse da nasledi Maju Gojković na čelu Skupštine Srbije ima poslanik SNS-a Vladimir Orlić, o čemu je “Alo!” pisao prethodnih nedelja. Promene u Skupštini Srbije mogle bi se desiti i na čelu poslaničke grupe SNS-a, a velike šanse da se nađe na čelu poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Za našu decu” ima Milenko Jovanov, aktuelni potpredsednik naprednjaka

Add Comment