Predsednik Vučić više ne može da ćuti, došao je trenutak kada će istina biti obelodanjena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra ce javno odgovoriti na brutalne laži podmetačine bošnjačkog člana Predsedništva BiH i njegove stranke.Ovo je rečeno u kabinetu šefa države posle skandaloznog napada Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića na našu zemlju i njenog prvog čoveka.Oni su, naime, danas naveli da Srbija nastavlja agresiju prema BiH povezujući “pitanje Kosova sa entitetom Republike Srpske”.Koordinirano delovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića s vlastima RS u svrhu povezivanja statusa Kosova s entitetom RS, u aktuelnim pregovorima Srbije i Kosova, predstavlja nastavak agresije na Bosnu i Hercegovinu, s ciljem ugrožavanja njene celovitosti – poruka je iz SDA.

Oni navode da tome svedoče poslednje izjave Milorada Dodika koji je kazao da je s Vučićem u Banjaluci imao sastanak o “statusu RS” te da su se dogovorili da vlasti RS upute dokumentaciju o tome, što, kako tvrde, nedvosmisleno potvrđuje da Vučić, nasuprot deklarativno korektne i pomirljive, iza kulisa vodi dvoličnu i agresivnu politiku s teritorijalnim pretenzijama prema BiH.Tražimo od predsednika Srbije da prekine ovakvo delovanje, jer je slične stvari radio i Slobodan Milošević koji je time doveo do najveće nesreće, ranih sukoba i zloina u Evropi nakon Drugog svetskog rata – piše u saopstenju Izetbegovićeve stranke.

Inače, predsednik Vučić za svoga mandata nijednom nije doveo u pitanje teritorijalnu celovitost BiH, mada nikada nije krio da Beograd zeli da gradi bratske veze sa Repiblikom Srpskom. O tome svedoče brojni projekti koje je Beograd započeo sa druge strane Drine i koji su, po priznjanju samog rukovodstva Srpske, najambiciozniji i najkonkretniji otkako je aktuelni šef države došao na vlast. Takođe, Vučić se javno protivio najavama demontaže Dejtonskog spprazuma, na sta kao predstavnik drzave garanta i potpisnice tog dokumenta apsolutno ima pravo. Poslednji atak na ugovor kojim je 1995. okončan kravi građanski rt u BiH izveo je američki ambasador u Sarajevu Erik Nelson, predlažući njegovo reformisanje jer “građani žele da budu deo transatlantske zajednice”.

Add Comment