OBJAVA KOJA MUNJEVITO HARA SRBIJOM Građani se prijavljuju za 100 evra, a već se “stvorio spisak dužnika”! (FOTO)

Šaljiva objava širi se društvenim mrežama u Srbiji u trenucima kada građani vrše prijavu za 100 evra koje država donira pojedincima kao deo ekonomskih mera.Sećate se kada je obećano 1000 evra svakom građaninu Srbije od akcija? Na konto toga je u danu kada se ljudi prijavljuju za besplatnih sto evra, pojavila se šaljiva objava na internetu, ispostaviće se – istinita.

Bivši ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je u novembru 2007. godine da u podeli besplatnih akcija građanima Srbije niko neće dobiti manje od hiljadu evra i skrenuo pažnju da će konačna cifra zavisiti od kretanja cena akcija na tržištu.

Dinkić je rekao da će kraj 2008. godine biti rok za prodaju akcija 68 preduzeća koja su već privatizovana metodom tendera, iz portfelja Akcijskog fonda i objasnio da će novac od akcija biti uplaćivan u budžet, odakle će biti isplaćen građanima koji nisu do sada dobili besplatne akcije.

Obećanje nije ispunjeno, a naišlo je na gnev svih kojima je to bilo obećano jer je pre svega bila velika cifra u pitanju.Danas je stanje drugačije, sa drugačijom vlasti, predsednikom, nadležnima…Srbija će ispuniti obećanje dato stanovnicima i isplatiti 100 evra svakom ko želi da ih dobije.Od danas, 13. maja 2020. godine, možete da se prijavite za 100 evra koje je država odredila za sve punoletne građane kao pomoć paketa ekonomskih mera.

Prilikom prijave, obavezno je da ostavite sledeće podatke: broj lične karte, matični broj, ime banke u kojoj imate račun ili u kojoj želite da vam namenski račun bude otvoren.

Ministar Siniša Mali saopštio je da danas kreće prijavljivanje elektronskim putem za dodelu državne pomoći od 100 evra preko adrese idp.trezor.gov.rs.

Add Comment