OGLASILI SE RUSI POVODOM NAVODNE SM*TI KIMA! Kada pročitate šta su rekli, neće vam biti svejedno! (FOTO)

Južnokorejska državna novinska agencija Ionhap izvestila je u nedelju, pozivajući se na državne medije Severne Koreje, da je Kim izrazio “zahvalnost” graditeljima grada Samjiiona…

Usled spekulacija u vezi sa zdravljem severnokorejskog lidera Kim Džong Una, neki izveštaji sugeriraju da je on možda m*tav, dok je većina usvojila stav da sačeka i vidi, kako državni mediji u Severnoj Koreji izveštavaju o Kimovim aktivnostima.

Ruski senator i bivši predsedavajući Odbora ruske državne dume za međunarodna pitanja Aleksej Puškov tvitnuo je zbog čega se globalna pažnja sada privlači na zdravlje Kim Jong Un-a. Puškov je rekao da razlog za to nije samo nedostatak informacija, već i politički odnosi između SAD i Severne Koreje, što implicira da “SAD i susedne zemlje Severne Koreje, vide ga kao neku vrstu garancije stabilnosti u toj državi”.

U tvitu se navodi: “Toliko je glasina oko stanja Kim Jong Una, ne samo zbog nedostatka informacija. U Sjedinjenim Državama i susednim zemljama Severne Koreje vide ga kao neku vrstu garancije stabilnosti u Severnoj Koreji.. Kim je Trampov pregovarački partner. Dakle – privlači puno pažnje”.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp nazvao izveštaj CNN-a o navodnoj operaciji Kima i lošem zdravstvenom stanju “netačnom”, tvrdeći da su novinari “koristili stare dokumente”.

Nagađanja o zdravlju severnokorejskog vođe i mogućoj sm*ti prate izveštaji u kojima se tvrdi da je podvrgnut operaciji srca, što ga je dovelo u “ozbiljnu opasnost”. Glasine su podstaknute Kimovim odsustvom sa proslave rođendana njegovog roditelja.

Južnokorejska državna novinska agencija Ionhap izvestila je u nedelju, pozivajući se na državne medije Severne Koreje, da je Kim izrazio “zahvalnost” graditeljima grada Samjiiona.

(Espreso.rs/Agencije)

Add Comment