ITALIJANSKA MEDICINSKA SESTRA PODELILA ZASTRAŠUJUĆI SELFI: Ovako izgledaju POSLEDICE borbe protiv KORONE (FOTO)

Alesia Bonari objavila je fotografiju na Instagramu, rekavši da je “uplašena da ide na posao”

Medicinska sestra u Italiji podelila je selfi koji otkriva posledice rada u borbi sa epidemijom koronavirusom u njenoj zemlji.

Alesia Bonari objavila je fotografiju na Instagramu, rekavši da je “uplašena da ide na posao”.Fizički efekti njenog posla jasno su vidljivi na njenom licu, sa bolnim crvenim tragovima na obrazima, nosu i čelu.

Bonari je objasnila da se medicinski profesionalci suočavaju sa mnogim izazovima u svom poslu, sa zaštitnim uređajima koji nisu uvek dovoljni – što ih čin veoma „fizički umorima“.

  • Ja sam medicinska sestra i trenutno se suočavam sa ovom medicinskom hitnom situacijom. I ja se bojim, ali ne idem u kupovinu, plašim se da idem na posao. Bojim se jer maska možda ne prijanja dobro na lice, ili sam se slučajno dodirnula prljavim rukavicama, ili možda sočiva ne pokrivaju potpuno moje oči i možda je nešto prošlo. Fizički sam umorna jer su zaštitni uređaji loši, laboratorijski kaput vas znoji i kad ga jednom obučem više ne mogu ići u kupatilo i piti šest sati. Psihološki sam umorna, kao i sve moje kolege koje su nedeljama bile u istom stanju, ali to nas neće sprečiti da radimo svoj posao kao i uvek. I dalje ću se brinuti o svojim pacijentima, jer sam ponosna i volim svoj posao. – napisala je.


Italija ima najveći broj smrtnih slučajeva od Covid-19 izvan Kine, sa 631 smrtnih slučajeva zbog virusa.

(Espreso.rs/LADBible)

Loading...

Add Comment