INCIDENT NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE Novinar N1 nije hteo da stane, predsednik Vučić sprečio eskalaciju! (FOTO)

Zbog prisustva delegacije Evropskog parlameta predsednik Vučić nije, kao što to uvek biva, bio u prilici da odgovara na sva novinarska pitanja.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s delegacijom Evropskog parlamenta u kojoj su predsedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i lider Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber.

  1. 20 – Zbog prisustva delegacije Evropskog parlameta predsednik Vučić nije, kao što to uvek biva, bio u prilici da odgovara na sva novinarska pitanja, već je konferencija trajala svega par minuta, a glavnu reč imao je Manfred Veber.

Iz protokola je saopšteno da je konferencija završena, ali novinar televizije N1 je insistirao da predsedniku postavi pitanje, ne vodeći računa o protokolu, ali i o kolegijalnosti s obzirom da nijedna medijska kuća nije dobila pravo da postavi pitanje osim Javnog servisa (u pitanju je standardni protokol koji se primenjuje pri dolasku visokih zvaničnika).

Novinar je krenuo da dobacuje predsedniku uprkos tome što su nadležni iz protokola nekoliko puta apelovali da je konferencija gotova.

Predsednik je na kraju samo kratko rekao:

  • Vas sa N1 i iz Danasa i NIN-a volim najviše, vi ste mi primer demokratije, odnosno diktature u Srbiji. Srećan rad Vam želim – rekao je predsednik i završio konferenciju iz kurtoazije prema svojim gostima.
Loading...

Add Comment