PROCURELI TAJNI DOKUMENTI SA TITOVOG LEČENJA: Nećete verovati šta su lekari radili – ovo je prosto FRAPANTNO!

Tako jedan dokument otkriva da su u samo mesec dana pojeli sto kilograma svinjskog mesa

Iako je Josip Broz Tito umro pre skoro 40 godina, o njemu na svetlo dana izlaze novi, potpuno nepoznati dokumenti.

Ovog puta pronađeni su u podzemnim prostorima Kliničkog centra u Ljubljani. U tom je Centru doživotni predsednik Jugoslavije proveo svoje poslednje mesece života.

Iako se mislilo da je sva dokumentacija vezana uz njegovo lečenje prebačena u Beograd, pre dva meseca u podzemlju Centra iza jednih železnih vrata pronađeni su dokumenti iz vremena njegovog lečenja.

Prema navodima slovenskih medija, uglavnom je reč o računima lečenja te popisima luksuza u kojem je živelo osoblje koje se brinulo o Titovom zdravlju te pripadnici osiguranja.

Tako jedan dokument otkriva da su u samo mesec dana pojeli sto kilograma svinjskog mesa, 31 kilogram baby beefa, 18 kilograma buđole, više od 15 kilograma pršuta, 90 kilograma konzervirane šunke, 54 kilograma banana. Jasno je da se nakon svega toga pojedenog poprilično ožedni pa je u tih mesec dana popijena 91 boca viskija, 20 boca ruma, 11 boca vodke i 100 litara vina.

Ove količine konzumiranog jela i pića zvuče frapantno kad se zna da je za Tita brinuo sedmeročlani konzilium, a s vremena na vreme u pomoć su im dolazili lekari iz Sjedinjenih Država i Rusije. No, bilo je tu i medicinskog pomoćnog osoblja i pripadnika osiguranja.

Poslednja 64 dana života Tito je bio u indukovanoj komi i na infuziji što je za osoblje i osiguranje bilo poprilično stresno razdoblje te je organizam tražio slatko. Prema otkrivenim računima u to vreme pojedeno je 700 komada torti, 200 rolada, 200 krofni, 150 peciva…

Sve te bahanalije ušle su u konačni račun Titovog lečenja koji je u najzad iznosio dva miliona i sto hiljada dinara, a SR Slovenija je naredila Kliničkom centru da ga plati. Među pronađenim računima je i onaj Instituta za patologiju u Ljubljani. Obdukcija Maršala stajala je 33.437 dinara. Obdukcijski izveštaj objavljen je godinu dana nakon što je Tito pokopan u Kući cveća u Beogradu.

(Espreso.rs/Jutarnji.hr)

Loading...

Add Comment