Vic Dana : Gde se nalazi kli …

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Razgovara neiskusni sa starijom sestrom: “Seko, da te pitam, gde je ženama kli*oris Napred ili nazad?”Starija sestra.

“Pa napred bato!”Neiskusni : “E jebote, onda sam ja lizao hemoroid.

Jedna četa partizana zauzela neku isturenu čuku. Stiglo naređenje da se čuka sačuva po svaku cenu. Ali, Švabo navalio, okružio čuku sa tri strane, a nestalo municije, nije bilo načina da se opstane više tako.Kapetan odlučio da četa napravi proboj kroz usko grlo koje Švabo još nije zauzeo, da se dočepa municije, pa da se nekako vrate i zadrže čuku do daljnjeg.

Ali, neko mora ostati…– Cigo!– Izvoli, gos’n kapetane!Ja sa četom idem po municiju i hranu, a tvoj zadatak je da sačuvaš čuku kako znaš i umeš. Evo ti šlem i tri bombe, nema više, pa gledaj šta ćeš. JOJ, GOS’N KAPETANE, KAKO ĆU JA.

Tišina! To je sve što je ostalo, evo tri bombe, evo ti šlem… Aj’ pa gos’n kapetane, ako je već tako, bolje da mi ostaviš jednu bombu i tri šlema!Jes’ ti poludeo, Cigo? Šta ti pada na pamet?!! Il’ tako il’ nikako!Pa dobro, budalo jedna, evo ti, pa se snađiI krene četa u proboj kroz koridor švapske vatre….

Tri dana kasnije, vraća se ostatak čete na čuku. Kad, imaju šta za videti: na jednoj strani gomila oružja, nabacana na hrpu. Pored, hrpa nemačkih uniformi i čizama. Na drugoj strani, gomila švapskih vojnika cvokoće bosa i u gaćama. U sredini, sedi Cigo, pred njim tri šlema:Ajmo, braćo Nemci, poslednji pokušaj: pod kojim šlemom je bomba?

Add Comment