POLICIJA IZDALA HITNO SAOPŠTENJE Državni sekretar MUP-a obavestio javnost o Vuku Jeremiću!

MUP Republike Srbije izdao je hitno saopštenje povodom tvrdnji Vuka Jeremića o dešavanjima tokom izbora u Medveđi.

  • MUP izdao hitno saopštenje
  • U celosti prenosimo izjavu državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Milosava Miličkovića
  • Demantovane tvrdnje Vuka Jeremića

Izjavu državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Milosava Miličkovića prenosimo u celosti:

“Jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić nastavlja da obmanjuje javnost iznošenjem neistina kako su navodno uslovi za održavanje izbora u Medveđi bili neregularni, jer su se ovim mestom kretali džipovi bez tablica i to pored policije.

Istine radi, policija je utvrdila da samo u jednom slučaju na dan održavanja izbora na samom vozilu nije bilo tablice, ali je taj automobil imao probne oznake koje su bile unutar vozila, što je naravno dozvoljeno, tako da se i to vozilo kretalo apsolutno u skladu sa zakonom.

Naime, to vozilo je imalo oznake sa kosovskog registarskog područja, a u skladu sa Briselskim sporazumom na administrativnim prelazima se vozačima izdaju probne oznake. U pomenutom slučaju u Medveđi policija je identifikovala vozača, utvrđeno je da je u vozilu imao privremene oznake Raške i da nije bilo ničega nezakonitog u njegovom kretanju ovim mestom.

Međutim, jasno je da je Vuku Jeremiću i predstavnicima Saveza za Srbiju iznošenje laži draže od istine, a u svojim napadima ne biraju sredstva kojima žele da naruše i ugled i ospore rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su i u navedenom slučaju postupali isključivo u skladu sa zakonom.”

Loading...

Add Comment