ALBANCI S KOSOVA DONELI OGROMAN NOVAC NA JUG SRBIJE! Kupuju SVE, Srbi im prodaju svoja OGNJIŠTA i beže u Beograd

Albanci tiho, baš kao i na Kosovu kupuju jug Srbije! Naime u Bujanovcu, Preševu, pa čak i u Nišu albanski državljani za ogroman novac, čak i nerealan kupuju sve, straćare, kuće, šupe, a Srbi im prodaju i odlaze u Beograd!

Kao da ništa nismo naučili na kosovskoj golgoti…

Prema zvaničnim procenama u poslednje dve godine više od 12.000 Albanaca sa Kosova i Metohije doselilo se na jug Srbije.

Masovna prodaja srpskih kuća po tri puta većoj ceni od realne krenula je 2010. godine i sve biše dobija maha.

Ako se ode na sajt sa nekretninama u Bujanovcu, može se videti da se naprimer trošna kuća u kojoj je domaćin Srbin prodaje za neverovatnih 150.000 evra! Realna cena za ovakvu kuću bila bi najviše 30.000 evra.

foto: Filip Plavčić
Opština Bujanovac tokom poslednjih meseci podseća na veliko gradilište. Zgrade niču kao pečurke, a u novim stanovima uglavnom niko ne živi. Kvadrati se prodaju po nerealno visokim cenama, oko 700 evra po metru kvadratnom, a stanove kupuju isključivo — Albanci.

Na okruglom stolu 2017. godine, koji je bio posvećen unutrašnjem dijalogu o Kosovu, iznet je podatak — da Albanci na jugu i u centralnoj Srbiji, u poslednjih 15 godina, kupuju sve što je srpsko. Taj trend je naročito zastupljen u Bujanovcu i u Medveđi, a u tim opštinama ima neuporedivo više birača nego građana, zbog više hiljada fiktivno prijavljenih Albanaca, koji u stvari žive u dijaspori.

Albanci, prema tim podacima najviše kupuju zemljište i kuće u srpskim selima koja se nalaze duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, dakle oblast oko Vranja, duž granice sa Bujanovcem, ali i Toplički okrug, Prokuplje, Kuršumlija, Blace…

(Espreso.rs)

Add Comment