Otac iz Jagodine ćerku (13) sa posebnim potrebama podvodio za pivo. Nije ni bila svesna šta radi

Boriša A. uhapšen je na delu sa još dvojicom muškaraca. Kada je policija ušla, dete i jedan od muškaraca su bili nagi
Pedofilija, zlostavljanje, devojčica, maltretiranje Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

  • Strašno! Ogavno! Mislim da ne postoji nijedna reč kojom bih mogao da opišem šta se dešavalo u kući Boriše A. To mi je trauma za čitav život, jer slike koje sam video nikada neću moći da izbrišem iz sećanja. Mislim da tako nešto nema ni u porno-filmovima. Pošto kuća nije imala roletne, sa ulice smo mogli sve da vidimo. Jednom komšiji je pozlilo i završio je u Hitnoj, jer nije mogao da veruje da otac može da sedi i pije pivo dok neko ima seks s njegovom ćerkom.

Ovako priča komšija Boriše A, jedan od nekoliko njih koji su ga prijavili da seksualno zloupotrebljava ćerku Maju (13) i da je prodaje za 10 evra raznim ljudima. Ovaj monstrum, rodom iz Mačevca, kod Svilajnca, u Ulicu Marka Radanovića u Jagodini doselio se pre sedam-osam godina sa ćerkom. Gajio je cveće i prodavao ga na pijaci.

Komšije su posumnjale da se nešto čudno dešava još prošle godine, ali kako je reč o veoma osetljivoj stvari, nisu prijavili policiji dok nisu bili sigurni. Kada su se uverili da se radi o seksualnoj zloupotrebi deteta, odmah su pozvali policiju. U trenutku kada je policija došla, devojčica i jedan muškarac bili su nagi. U kući su bili njen otac i još jedan muškarac. Sva trojica su odmah uhapšena, a forenzičari su radili do dugo u noć i sakupili su sve potrebne dokaze.

Devojčica, nasilje, zlostavljanjeDete nije ni bilo svesno šta radi, misle komšije Foto: Profimedia

  • Otac ju je verovatno sve naučio. Alkoholičar je. Pijan je od ranog jutra. Prodavao je ćerku za pivo! Devojčica je sa posebnim potrebama. Kada sam je pitao koliko ima godina, odgovorila mi je da ima 13, a da će iduće godine da napuni 11 godina. Žalosno. Bila je tako mila, vesela, draga. Igrala se sa našom decom. Po njenom ponašanju uopšte nismo mogli da primetimo da joj se to dešavalo. Mislimo da ona nije bila ni svesna šta radi. Mislila je da je to normalno, jer ju je otac terao na to – kaže drugi komšija.
  • Molim Boga da ga uhvati Tijanin zakon, jer će onda doživotno da bude u zatvoru. Ali, najveća kazna će mu biti kada ostali zatvorenici saznaju za šta je osuđen. Tada će da mu presedne dan kada se rodio – ogorčen je treći komšija.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, devojčica je sve ispričala nadležnim organima, a otac je priznao delo.

  • Devojčicu smo odmah smestili u hraniteljsku porodicu i sa njom rade stručnjaci kako bi se što pre oporavila – kaže direktorka Gradskog centra za socijalni rad Biserka Jakovljević, i dodaje da nisu bili korisnici centra.

Majka devojčice bila je udata u Topoli i rodila je četvoro dece. Pošto se sumnjalo da je njen svekar otac poslednjeg deteta, on ga je bacio u bunar. Svekar je osuđen, a ona se preudala za Borišu. Napustila ga je veoma brzo i ponovo se preudala i ima još dvoje dece.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Loading...

Add Comment