DA LI BISTE OTIŠLI NA LETOVANJE U ALBANIJU? Sve više Srba ide tamo, kad čujete koliko KOŠTA, I VI ĆETE!

Oni koji su posetili Drač, Valonu ili Sarandu tvrde da nisu imali nikakvih problema na odmoru samo zato što govore srpski ili što su srpske nacionalnosti

Turistički potencijal Albanije obećava. Mesecima biste mogli da istražujete njene znamenitosti, ili samo da uživate na plažama Drača, Valone i Sarande.

Predrasude su odavno razbijene!

Cela Albanija danas je jedno veliko gradilište, ulaže ogromna sredstva i napore u turističku infrastrukturu i kvalitet usluga, kako bi svoje dugo skrivano blago približila i prilagodila potrebama domaćih i inostranih turista, koji joj sve više hrle u susret.

Razlozi za to su sledeći:

  1. Povoljan, a kvalitetan hotelski smeštaj
  2. Primamljive cene vanpansionskih usluga
  3. Predivne, prostrane, nezagadjene plaže
  4. čisto tirkizno more
  5. Gostoljubivi domaćini

Sve to zajedno čini jedan savršeni letnji odmor na kome možete gotovo u potpunosti da se opustite i iskoristite leto na najbolji mogući način. Upravo su to neki od razloga zbog kojih se sve više turista iz Srbije odlučuje da letuje u Albaniju.

Prema nekim istraživanja, poseta Srba u albanska letovališta svake godine je sve veća, a njihova iskustva su mahom jako dobra, ili odlična. Gotovo da nemaju zamerke.

Oni koji su posetili Drač, Valonu ili Sarandu tvrde da nisu imali nikakvih problema na odmoru samo zato što govore srpski ili što su srpske nacionalnosti.

“Nama je bilo fenomenalno, bili smo sa decom, 10 dana, i nauživali se. Hrana je odlična, more je divno. Niko nam nije ni reč rekao” , navodi izvor Espresa koji je želeo da ostane anoniman.

“Pričali smo srpski normalno, čak su nas i razumeli po neku reč, iako ne govore srpski. Uglavnom, malo na srpskom, malo na engleskom, uspeli smo da se sporazumemo”, dodaje naš izvor.

Ono što posebno ističu jesu znamenotisti Albanije kojima, prema rečima onih koji su je posetili, treba posvetiti pažnju i ostaviti nacionalističke i emocionalne strasti po strani.

“Ima puno toga da se vidi i treba ići otvorenog uma. Koga je briga, svi smo mi ljudi, bili ovi ili oni, a u sve se naravno meša politika. Razumljivo, njima je u interesu da dolazi što više turista i to je razlog zbog kojeg su ljubazni, para sve okreće, ali ipak, živimo u takvom društvu i to je skroz u redu” , dodaje izvor.

Kakvo je vaše mišljenje o svemu ovome?

Da li biste ikada probali da provedete letovanje u Albaniji?

Pišite nam u komentaru.

(Espreso.rs)

Loading...

Add Comment