HARADINAJ JE GOTOV! Ceo svet se OBRUŠIO NA ZLOČINCA! Hteo VOJSKU KOSOVA, a sada mu stiže TEŠKA KAZNA!

Prištinski list Koha piše da Haradinajeva lažna vlada vodi politiku kojom lažna država Kosovo rizikuje da ode u međunarodnu izolaciju.

Nedavne akcije vlade su u suprotnosti sa principima koje promovišu EU, SAD i NATO, navela je Koha.

“Nećemo priznati Kosovo” Predsednik Azerbejdžana ODLUČAN, potvrdio Vučiću svoj stav

– Zapadne diplomate, koje su nedavno posetile Prištinu, to su rekle vladinim zvaničnicima – prenosi Koha.

Kako je list naveo, posle EU i NATO je pozvao Prištinu na obustavljanje inicijative transformacije kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku.

– Ali, Haradinaj je odlučan da ne odustane od svojih odluka u vezi sa uvođenjem taksi 100 odsto na proizvode iz Srbije i formiranje oružanih snaga – konstatuje Koha.

Profesor dr Ilija Kajtez i advokat Goran Petronijević ostavljaju mogućnost da vojska Kosova ipak neće biti formirana, ali naglašavaju da Vojska Srbije mora da bude spremna i za taj najgori scenario.

Poruku generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga da je protiv namere Prištine da formira vojsku, penzionisani pukovnik i profesor Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost Ilija Kajtez vidi kao potez činovnika koji pokušava da zvuči više kao Evropljanin, jer je svestan da je EU na toj temi doživela diplomatski poraz.

On smatra da će prištinski zvaničnici poslušati sve što im kažu nalogodavci iz Amerike, a da Beograd mora da bude spreman na svaki scenario.

 

Add Comment