BOMBA VEST! PUTIN UKLJUČUJE SRBIJU U VELIKI SAVEZ! Šok na zapadu , u Srbiji niko ne može da VERUJE!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da očekuje da će pregovori Evroazijske ekonomske unije (EEU) sa Srbijom o Sporazumu o trgovinskim preferencijalima uskoro biti završeni
Očekujemo da će pregovori o sporazumima o preferencijalnoj trgovini sa Singapurom, Izraelom, Srbijom, i u budućnosti sa Indijom i Egiptom, uskoro biti završeni, rekao je Putin na zasedanju Vrhovnog Evroazijskog ekonomskog saveta, prenosi ruska agencija Tass.

Putin je, govoreći o članicama EEU tokom sastanka Vrhovnog Evroazijskog ekonomskog veća, naveo da bi one trebalo da razmotre ideju kreiranja zajedničke platne infrastrukure, što bi, kako je naglasio, poboljšalo stabilnost nacionalnih platnih sistema i omogućilo im da budu manje zavisne od dolara i drugih stranih valuta.

– To u strogom smislu znači podizanje ekonomskog suvereniteta – dodao je on.

Putin smatra da je “važno osigurati da se jačanje koordinacije između država članica EAEU o monetarnoj i finansijskoj politici”.

– Ruska strana takođe sugeriše da bi pitanja olakšavanja putovanja građana trebalo staviti na dnevni red integracije, trebalo bi uspostaviti tesnu saradnju u oblasti zdravstva, obrazovanja, turizma, sporta i kulture – naglasio je on.

Putin je posebno istakao širenje eksternih veza Evroazijske ekonomske unije, dodajući da je u maju potpisan sporazum o međunarodnim ugovorima između EAEU-a i trećih zemalja i globalnih organizacija.

Predsednik je takođe spomenuo zaključene memorandume o saradnji EAEU-a sa CIS-om i ASEAN-om, koji je nazvao “korakom ka implementaciji velikog Evroazijskog partnerstva”.

Informer

Add Comment