NAJELITNIJA SPECIJALNA JEDINICA JE SPREMNA! Srpski vojnici SAMO čekaju NAREDBU za POKRET …

Vrhunski su utrenirani i obučeni Pripadnici niškog 63. padobranskog bataljona, u okviru redovnih planiranih aktivnosti, izveli su kondicioni marš u dužini od 20 kilometara u urbanim uslovima u rejonu grada Niša, u kome je učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Marš je bio prilika da se u izazovnim vremenskim uslovima proveri nivo osposobljenosti pripadnika 63. padobranskog bataljona, a uz poštovanje svih kondicionih normi u Vojsci Srbije.

Marš je realizovan u propisanom vremenu koje iznosi pet kilometara na čas tokom kompletne staze, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je, nakon dolaska u nišku kasarnu “Aerodrom”, koja je bila završna tačka marša, i razgovora sa pripadnicima bataljona, istakao da je 63. padobranski bataljon dostojan nastavljač tradicije slavne 63. padobranske brigade.

– Danas sam imao priliku da se lično uverim u visok nivo njihove fizičke pripremljenosti, izuzetan nivo obučenosti i ono što je najvažnije i ono što odlikuje našu Vojsku – izuzetno visok moral, rešenost da se zemlja čuva i da se sprovode svi zadaci – istakao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, i u narednom periodu posebna pažnja će se usmeravati na obuku, naročito specijalnih jedinica, na povšienje nivoa fizičke pripremljenosti čitave naše vojske, kao i na dalje unapređenje njihovog materijalnog položaja.

FOTO: MOD.GOV.RS

Vulin je, nakon marša, u niškoj kasarni “Aerodrom” obišao i spomen sobu 63. padobranske brigade, kao i spomen-obeležje posvećeno nastradalim pripadnicima u krugu te kasarne.

(Espreso.rs)

Loading...

Add Comment