SADA JE SVE JASNO! Evo čija ROBA zamenjuje SRPSKU na RAFOVIMA u Prištini! ONI STOJE IZA RAMUŠA HARADINAJA! ŠOKIRAĆETE SE!

Kosovske vlasti proteruju srpsku robu iz svih trgovina južno od Ibra, a “Aman” zatrpava svoje rafove proizvodima glavnog sponzora Ramuša Haradinaja

Dok kosovske vlasti podižu poreze 100 odsto na robu iz centralne Srbije, a inspekcija vršlja po radnjama u južnoj Kosovskoj Mitrovici, kako bi se što pre ratosiljala robe s ovog područja, trgovinski lanac „Aman“ puni svoje rafove proizvodima firme poznate albanske porodice Devoli, glavnog finansijera kosovske vlade, odnosno samog Ramuša Haradinaja!

Police ovog trgovinskog lanca ispunjene su gotovo svim proizvodima „Devoli korporacije“, čije je sedište u Peći. Osim kafe „prince“, „Aman“ prodaje i kesice nes-kafe istog proizvođača, a u „Amanovim“ prodavnicama može se pazariti i napitak za decu, koji pravi Haradinajev donator, pod nazivom „prince quick“ u pakovanjima od 400 i 14 grama.


Kad je reč o familiji Devoli, nije tajna da je ona glavni sponzor kosovskog premijera i nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja. To znači da, zahvaljujući „Amanu“, a kupovinom proizvoda ove porodice, Srbi maltene direktno finansiraju formiranje kosovske vojske, čiji je glavni zagovarač upravo Haradinaj.

Politički analitičar Branko Radun kaže za „Alo!“ da mali broj ljudi ima svest da kupovinom robe koju proizvode antisrpski biznismeni, finansiraju akcije u Hrvatskoj, na Kosovu, pa čak i u Bosni i Crnoj Gori, a koje štete našoj zemlji.

– Većina o tome ne razmišlja. Mi nemamo jasnu politiku oko toga, poput Hrvata, koji sistematski blokiraju srpsku robu i srpske kompanije, pa zato tamo i ima veoma malo naših kompanija. Slično je sada i s Albancima, koji nam uvode ekonomske sankcije, ali im mi ne odgovaramo na adekvatan način. Treba ih udariti gde ih najviše boli, a to su njihovi finansijeri. Morbidno je da mi svojim novcem finansiramo zločince i teroriste saKosova koji su nam naneli toliko zla – kaže Radun.

I dok proizvodi familije Devoli zatrpavaju rafove „Amana“, a pojedini su i na akcijskom popustu, kako bi se u što većoj meri prodavali, vlasti u Prištini ne gube vreme. Naime, tržišna inspekciju od utorka češlja radnje južno od Ibra, ne bi li sa tržišta očistila svu robu koja dolazi iz centralne Srbije, a koja nema adekvatnu deklaraciju.

Sa rafova se, po nalogu Endrita Šalja, ministra trgovine i industrije Kosova, uklanja sva roba na čijoj deklaraciji piše „Kosovo i Metohija“, „Rezolucija 1244“ ili „Kosovo Unmik“. Do potrošača će moći da stignu jedino proizvodi iz Srbije na čijoj deklaracije stoji „Republika Kosovo“.

– Postupamo u skladu s naredbom ministra Šalje, koji je naredio inspektorima da zahtevaju od dobavljača da odmah uklone sa tržišta proizvode s takvom oznakom ili sa bilo kojim drugim nazivom koji je u suprotnosti sa zvaničnim nazivom Republike Kosovo – rekao je Hisni Ahmeti, direktor odeljenja inspekcije.

Bez konkretnog odgovora

Na pitanje dnevnog lista „Alo!“ koliko proizvoda kompanije „Devoli“ nude u svojim marketima srpskim potrošačima i zbog čega sarađuju s ovom firmom, za koju se zna da finansira Haradinaja, iz „Amana“ nisu odgovorili. Umesto odgovora, poslali su saopštenje:

– Privredno društvo „Aman“ ima puno poverenje u nadležne ustanove Republike Srbije. Poštujući sva pravila i propisane procedure svoje zemlje, poslovali smo i poslujemo danas i sutra – naveli su oni.

Alo.rs

Add Comment