E SAD SU ŠIPTARI UGASILI! STIŽE POMOĆ IZ RUSIJE! Moskva ulazi u “kosovski rat”!

Rusija oštro osuđuje nasilje koje se sprovodi nad Srbima na Kosovu, a čiji je cilj proterivanje svih Srba iz južne srpske pokrajine.Rusija ostaje dosledna poštovanju međunarodnog prava i Rezolucije 1244 po kojoj je Kosovo neotuđivi deo Srbije.

– Zvanična Moskva će po ovom pitanju tesno sarađivati sa vlastima u Srbiji kako bi se u budućnosti preduzimali koraci koji će voditi smirivanju tenzija i zaštiti bezbednosti Srba na Kosovu – poručeno je danas na vanrednom sastanku koji je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović imao u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije u Moskvi.

Popović je ruskim zvaničnicima preneo poruku predsednika Vučića da će Srbi na Kosovu ostati pribrani i da će se merama Prištine suprotstaviti na miran način.

On je istakao da će Srbija biti uz Srbe na Kosovu i da će im pomoći u ovoj teškoj situaciji.

Na sastanku je istaknuta spremnost Rusije da, u dogovoru sa Vladom Srbije, ekonomski pomogne Srbe na Kosovu kako bi se ublažile posledice odluke Prištine o uvećanju carina na ulazak srpske robe na Kosovo.

Pod izgovorom da tragaju za osumnjičenima za ubistvo Olivera Ivanovića, ROSU je upao na sever.Oko pola šest oglasile su se sirene za uzbunu u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Iz pravca južne Mitrovice čuju se rafalni pucnji.

Kao povod za upad na sever iskorišćen je, verovali ili ne i zahtev prištinskog tužilaštva za saslušanje lidera PSG Saše Jankovića o ubistvu Olivera Ivanovića. Janković, navodno, ima saznanja da se ubice Ivanovića kriju u severnoj Mitrovici.

Alo.rs

Add Comment