HAOS U JUTARNJEM PROGRAMU UŽIVO! Uključila se MAJKA a i NAČELNICA iz slučaja koji POTRESA SRBIJU , a ONDA JE USLEDIO ŠOK ZA SVE!

KRAGUJEVAC – Video snimak majke Violete Cvetković iz Kragujevca, na kojem se vide lekari Doma zdravlja, za koje ona tvrdi da su odbili da je pregledaju njeno bolesno dete, objavljen je pre nekoliko dana i i dalje izaziva buru u javnosti.

Violeta Cvetković i načelnica kragujevačkog doma zdravlja Jasmina Ivošević u program TV Prve su se uključile preko video linka, a gosti u studiju bili su direktor Lekarske komore Milan Dinić i advokat Marina Mijatović.

Majka je ispričala da je pet minuta pre početka pauze stigla u Dečji dispanzer.

“Došla sam sa deevojčicom koja inače ima dijagnozu epilepsije, znači nije samo u pitanju bila temperatura…Rekla sam da želim da pregled bude kod doktorke Nade Ilić zato što je ona prethodno bila izabrani lekar našeg deteta”, objasnila je Cvetkovićeva dodajući da je lekarku promenila jer se često događalo da nije bila u smeni, odnosno bila je na bolovanjima i odmorima.

Vesna je kazala da je doktorka bila u ordinaciji, ali je odbila da pregleda njeno dete.


FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

“Knjižica i karton su otišli u ordinaciju kod doktorke Nade. Proziva me je medicinska sestra i kaže ‘Doktorka Nada ne želi da vas pogleda zato što više niste njen pacijent’. Karton su prebacili kod doktora Bobana Čupića, lekara sa kojim iskreno nisam bila zadovoljna”, pričala je Cvetkovićeva i negirala da je njeno dete uopšte pregledano.

Sa druge strane načelnica Doma zdravlja Jasmina Ivošević istakla je da je sporni snimak nastao nakon obavljenog pregleda deteta od strane pedijatra doktora Bojana Čupića.

“Pregled deteta je obavljen u terminu od 10.13 do 10.28 minuta”, rekla je doktorka.


FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Na pitanje da li je doktorka Nada odbila pregled i ako jeste zašto, načelnica nije imala odgovor, dodavši da nije bila prisutna i nije mogla da posvedoči.

“Nemam takva saznanja. O takvim saznanjima govoriće nadležne institucije koje su obaveštene. Medicinske sestre su dete uputile u ordinaciju doktora Bobana Čupića koji je u tom trenutku radio na kurativi sa doktorkom Nadom Ilić, koji je tada bio slobodan, jer ne čekamo, gledamo da što pre pružimo uslugu našim malim i najosetljivijim pacijentima”, objasnila je načelnica.

Majka, međutim, negira da je do pregleda uopšte došlo.

“Ne, karton je bio kod njega, ja sam ušla u njegovu ordijaciju, uzela sam karton. Na pitanje ‘Šta je detetu?’ ja sam rekla da nije ništa i izašla sam iz ordinacije. A to se desilo nakon snimka. Ako je pregled trajao od 10.13 do 10.28 kako je mogao snimak da bude načinjen u 10.24 i do 10.25 da traje? To je nešto što ja ne mogu da montiram, to je vreme koje je načinio telefon”, upitala je majka.

Violeta je dodala da je dete pregledano kod privatnog lekara, ali nije želela da kaže kako se lekar zove. Načelnica je dodala da će nadležni organi utvrditi šta se zaista dogodilo.

Da se mora da se istraži saglasan je i direktor Lekarske komore, međutim, objašnjava i da propusta nije bilo ukoliko je za dete ponuđen pregled.

“Žao mi je što danas razgovaramo na ovaj način. Mene ovo sve podseća malo na neki rijaliti gde je sada uključeno više strana i sada neko treba da arbitrira o tome što se desilo. Mislim da je već uključen vanredni inspekcijski nadzor. Postoji elektronska dokumentacija kada je otoren karton, šta je upisano, i onda ćemo imati sve činjenice. Bitno je da je detetu pružena zdravstvena usluga i da je imalo mogućnost da bude pregledano”, kazao je dr Milan Dinić, direktor Lekarske komore.

HAOS U JUTARNJEM

Posted by Zorica Vučić on Monday, October 22, 2018

Advokat Marina Mijatović naglasila je da je pravo na izbor lekara, ipak, neprikosnoveno.

“Svaki pacijent može da promeni lekara ukoliko je nezadovoljan po bilo kom osnovu. Ukoliko je dete imalo temperaturu 39 obaveza je zdravstvene ustanove da pruži pregled. Majka se prvo izjasnila kod kog lekara želi, koji je bio u smeni. Prema ovim informacijama taj lekar je odbio pregled. Majka je imala puno pravo da kaže da u tom momentu ne želi kod drugog lekara jer ima neko negativno iskutvo sa njim”, kazala je ona i dodala da je majka mogla da se obrati savetniku za zaštitu prava pacijenata.

(Kurir.rs/TV Prva)

Loading...

Add Comment