KOMANDANT NIK DUČIĆ ŽESTOKO ISMEJAO TAČIJA! Evo ŠTA se krije iza UPADA Albanaca na GAZIVODE!

Dučić je dodao da je trenutno na Kosovu i Metohiji oko 4.000 pripadnika Kfora. Pukovnik Nik Dučić, komandant vojne baze Bondstil, ocenio je da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji mirna i stabilna, odnosno ista kao kada je on stupio na dužnost u martu.

– Imali smo par dana kada je bilo potrebno povećati pažnju, ali su to bili neki pojedinačni slučajevi, bilo je par organizovanih političkih poseta. Nije bilo nasilnih situacija – rekao je Dučić u intervjuu za RTV Gračanica.

Upitan da li smatra opravdanim uzmenirenost srpske zajednice povodom poslednjih dešavanja na severu Kosova, on smatra da je to uticalo “samo na manji deo srpske zajednice, ali i na albansku zajednicu”.

– Nakon pet dana mi, eto, pričamo o vožnji brodićem na jezeru, ali vi znate da se istovremeno u Prištini odvijao protest o kojem se nije pričalo u medijima. Nije bilo incidenata i niko nije uhapšen. Ja ne bih preterivao, već bih na ovo gledao radije kao unutrašnji politički potez – rekao je Dučić.


On je, kao poruku, zamolio sve zajednice da učestvuju u radu svojih lokalnih samouprava.

– Građani treba da izraze svoje stavove o svojim i potrebama svoje zajednice. Treba da nastave miroljubivim glasom, da vrše uticaj na svoje političke predstavnike i kada se ne slažu sa njihovim potezima. Mi kao KFOR nastavićemo da sarađujemo sa zajednicom i da se odazivamo na pozive iz zajednica, kao i da učestvujemo na raznim događajima – rekao je Dučić.

On je, takođe, zamolio građane da vesti koje se često objavljuju ne shvataju previše emotivno, “jer ponekada reči kojima je nešto opisano ne oslikavaju pravu istinu”.

Dučić je dodao da je trenutno na Kosovu i Metohiji oko 4.000 pripadnika Kfora, iz 29 zemalja, “i ukoliko je to potrebno možemo da povećamo taj broj”.

Tanjug

Loading...

Add Comment