ŠOK OTKRIĆE! Najnovije FORENZIČARSKI izveštaj otkrio , Zoran je SLUŠAO Jelenine vriske i gledao kako je …

Zoran Marjanović nije mogao da ne vidi napad na svoju suprugu Jelenu Marjanović.Ovo je zaključak Centra za forenzička istraživanja, koji je uradio rekonstrukciju kretanja Jelene, Zorana i Jane Marjanović na dan ubistva pevačice, 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja, kaže za Kurir da rezultat ovog istraživanja na osnovu baznih stanica mobilne telefonije ne odgovara iskazu pevačicinog supruga pred Višim tužilaštvom.

– Zoran Marjanović je u izjavi koju je dao pred tužilaštvom rekao da se Jelena popela na nasip, a da su se on i Jana igrali, a posle 15-20 minuta, laganim hodom uputili za Jelenom, jer ona u to vreme već pretrči do kraja rampe i sretnu se negde na nasipu. Na poziciji na nasipu koju je veštak odredio kao tačku B – 1.300 metara od rampe, s koje su krenuli, Jelenin telefon je registrovala stanica u 16.52 časova, a Zoranov telefon je registrovan na istoj tački u 17.04 sati. Razlika je osam minuta i jedna sekunda. Ako su krenuli 20 minuta kasnije, ispada da je mala Jana rastojanje od 1.300 metara prešla za osam minuta, što je nemoguće – pojasnio nam je Šipka rezultate analize koju je izvršio po nalogu Jelenine sestre Teodore Krsmanović.

On je istakao da su tokom analize korišćene tablice koje se koriste u saobraćajnim veštačenjima kad se utvrđuje brzina hoda pešaka. Ovi proračuni, u kombinaciji s baznim stanicama, dali su neverovatne rezultate.

– Ispada da je Jelena 600 metara prešla za 16 minuta, što je sporo za osobu koja trči, sve i da je usput zastajala da kuca poruke i obavi dva navodna telefonska razgovora s kuma Verom i svojom majkom. Nakon toga, drugo rastojanje od 700 metara telefon je prešao za četiri minuta, što odgovara trčanju, ali ispada da su Jana i Zoran išli uporedo sa Jelenom prvih 600 metara – rekao nam je Šipka.

FOTO: PRINTSCREEN GOOGLE MAPS
Zaključak najnovijih analiza je da Zoran Marjanović nije mogao da suprugu izgubi iz vida, ili da ne čuje njene eventualne vriske. Kako je Šipka naglasio, optuženi Marjanović i njegova ćerka od pevačice su bili udaljeni 364 metra i 196 metara, a vidljivost je bila veoma dobra.

Dobra vidljivost

– Jana i Zoran nisu laganom šetnjom mogli doći do mesta koje je on naveo u izjavi. Ukoliko je usledio neki napad na njegovu suprugu, prosto je nemoguće da on taj napad ne bi video, kao i da ne bi čuo očekivane vriske svoje supruge. Nemoguće je da se Jelenino ubistvo moglo dogoditi na samo 200 metara od njenog supruga. Takođe, ukoliko je u blizini ove tačke bio zaustavljen automobil kojim bi eventualni otmičari prevozili Jelenu nakon otmice, zaista je nemoguće da ga Zoran Marjanović ne bi primetio – kaže naš sagovornik.

USKORO I VIDEO-REKONSTRUKCIJA

Nenad Šipka ispričao nam je da je njegov CFI uradio i video-rekonstrukciju, u kojoj se devojka nalazila na mestu Jelene, dok je on glumio Zorana Marjanovića.

Ovaj video-materijal će uskoro biti dostupan. Svakako, video-zapis je potvrdio da Zoran nikako nije mogao suprugu da izgubi iz vida, niti da ne čuje njen vrisak – dodao je Šipka.

(Kurir / Danijela Jovanović)

Add Comment