OVO NISTE ZNALI! Otkrivamo pravo POREKLO Aleksandra Vučić !?

RODITELJI: otac Anđelko, iz sela Čipuljić kod Bugojna (BiH), majka Angelina (devojački Milovanov) iz Bečeja. Oboje završili Ekonomski fakultet. Otac radio u struci, majka novinarka.

KRSNA SLAVA: Sveti Nikola (Vučići), Sveti Stefan (Milovanovi)

O PRECIMA: Otac Anđelko rođen na početku Drugog svetskog rata nedaleko od Beograda. Njegova majka Dragica (dev. Kunovac, poreklom iz Šipova) proterana od ustaša iz sela Čipuljić pošto su ubili njenog muža, Aleksandrovog dedu Anđelka, pradedu Radeta, stričeve, celu famiiju. Otac Anđelko preživeo jer je bio u majčinom stomaku. Majka Dragica je bačvanka, iz zemljoradničke porodice Dušana i Anđe (dev. Ćikić).

POREKLO PREZIMENA: Daljim poreklom Vučići su iz istočne Hercegovine ili Crne Gore. Nema pisanih dokaza o tome, ali po predanju je naš predak otišao zbog krvne osvete sredinom 18. veka iz tih krajeva i naselio se u zapadnu Bosnu u selo Čipuljić kod Bugojna. Podaci o prisustvu Vučića u ovom mestu datiraju sa početka 19. veka. U Drugom svetskom ratu su tamo svi pobijeni, a u poslednjem ratu su spaljene sve kuće Vučića.

PORODIČNA ANEGDOTA: Pradeda Rade je bio kapitalista, bogat čovek. On i deda Anđelko su toliko voleli Rusiju da su se, sa dedinim bratom Nikolom, jednom prilikom uputili u Moskvu na konjima. Natovarili su bisage i krenuli, ali su stigli samo do Doboja.

BIOGRAFIJA: Aleksandar Vučić je odrastao na Novom Beogradu, završio Zemunsku gimnaziju i Pravni fakultet. Tokom rata u BiH radio kao novinar na Palama. U Srpsku radikalnu stranku se učlanio 1993. i odmah biran za republičkog poslanika. 1995. izabran za generalnog sekretara SRS. U vladi Mirka Marjanovića 1998. bio ministar za informisanje. Septembra 2008. istupio iz SRS i od oktobra je u Srpskoj naprednoj stranci.

PORODICA: Ima dvoje dece, Danila i Milicu iz braka sa Ksenijom Vučić.

(IZVOR: Aleksandar Vučić za portal Poreklo)

Add Comment