ŠIPTAR U SKUPOCENOM AUTU na našoj GRANICI rekao da NEMA ništa DA PRIJAVI , a onda SU CARINICI PRONAŠLI nešto JEZIVO!

Carinici su 16. septembra 2018. godine u saradnji sa graničnom policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, otkrili i sprečili dva pokušaja krijumčarenja narkotika, tako da je ukupno zaplenjeno preko 20 kilograma droge, od čega najviše marihuane preko 19 kilograma i nešto više od 1 kilograma heroina.

Prvi slučaj je otkriven tokom popodnevnih sati kada je carinik za detaljnu kontrolu izdvojio ”mercedes A klase” albanskih registarskih oznaka koji je na prelaz pristigao iz Makedonije. Automobilom je upravljao albanski državljanin koji je cariniku rekao da nema ništa da prijavi.

FOTO: CARINA

U saradnji sa policijskim službenicima, carinik koji je posumnjao da se u automobilu ipak nešto krije, uspeo je ubrzo da potvrdi svoje sumnje. Naime, u zadnjim bočnim “krilima” između tapacirunga i duplog spoljnjeg lima zadnjih “krila” pronašao je 26 paketa (15.64 kg) marihuane. U šupljinama vozila, koje su specijalno napravljene za potrebe krijumčarenja, otkriveno je i 2 paketa (1.068 grama) heroina.

Nedugo nakon što je otkriven ovaj pokušaj šverca droge, na prelaz je oko 21 čas pristigao i 34-godišnji državljanin BiH u pežou slovenačkih registarskih oznaka.

FOTO: CARINA

Ovaj krijumčar, za razliku od prethodnog, nije ni pokušao da kamuflira narkotike koje prevozi. Pa su tako tri paketa marihuane, ukupne težine 3.948 grama, otkriveni ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, kao i u prtljažniku.
I ovaj automobil je kao i prethodni detaljno pregledan i na carinskom skeneru kako bi se isključila bilo kakva mogućnost da u njima ima još skrivenih opijata.

(Espreso.rs)

Add Comment