AKO NEMATE NOVCA! Ovo su neka NARODNA verovanja kojim ga MOŽETE PRIVUĆI! A jedno je POSEBNO JEZIVO!

Za početak, priznajmo sami sebi – svi smo barem malo praznoverni. Ipak, to nije ništa loše. Ljudi se od davnina koriste praznoverjima kako bi sebi olakšali život ili dali objašnjenje za nešto što zapravo nije dokazano. Neka su zabavna i želimo da verujemo da će se zaista obistiniti, dok su neka, s druge strane, (blago rečeno) zastrašujuća. A kada je reč o novcu, želimo da verujemo samo u ona koja će ga privući, zar ne?

Pa, evo o kojima je reč: Znate ono kada vas zasvrbi levi ili (ne daj Bože) desni dlan pa vam odmah kroz glavu prođe da ćete ili dobiti novac ili ostati bez njega? Baš to verovanje prisutno je već dugi niz godina u ljudskoj istoriji i niko nije pronašao logično objašnjenje za njega. Ipak, verovanje postoji i duboko je ukorenjeno u naše društvo. Neko, pak, povezuje svrab dlana sa osobom koja je pohlepna i ima neutaživu želju za novcem. Takođe, postoji verovanje da bi, kada nas zasvrbi dlan, trebalo da se počešemo o drveni predmet, a to će nam doneti sreću.

Ukoliko dobijete novac prvog u mesecu ili za vreme punog meseca, verovanja kažu da ste pravi srećnici! To znači da je moguće je da ćete imati više obilja u svom životu. Ako niste te sreće, možete se koristiti maštom pa za vreme punog meseca zamišljati da dobijate puno novca i to će, kako kažu verovanja, takođe privući novac.

Ukoliko prolijete kafu, ne brinite! To znači da vas očekuje novčani dobitak. Barem tako kažu bapske priče. To, naravno, ne važi ako sama namerno proliješ kafu.

Da li ste od onih koji sve kovanice skupljju u kasici? Odlično! Puno kovanica na jednom mestu (na primer kasici ili tegli) može privući velike količine novca u vaš život. Prema Feng Šuiju novac ćete privući ako kovanice držite u kuhinji, dok ćete prema ruskom praznovjerju privući velike svote novca ako kovanice čuvate u ormaru ili u kesama raspoređenim po celoj kući.
Novac se, naravno, povezuje i s bojama. Zato je potrebno obratiti pažnju na novčanik koji nosite. Poželjno je da bude u crvenoj boji, jer je upravo ova boja poznata po tome što privlači bogatstvo, a neutralizuje negativnu energiju. Prema drevnom verovanju FengŠhuija, crvena privlači još više novca u život.

 

Neka verovanja o privlačenju novca su i prilično bizarna, ali postoje oni koji veruju u njih i primenjuju ih u svom životu. Dok bi neko mrtvu pčelu bacio u kantu za smeće ili na travu, postoje oni koji bi je stavili u novčanik i nadali se novčanom dobitku. Da, verovali ili ne, postoji verovanje da mrtva pčela u novčaniku privlači novac.

 

Ne možemo a da ne spomenemo i ona verovanja prema kojima možemo da ostanemo bez novca. Tako,na primer, bapske priče kažu da nikako ne okrećete hleb naopako jer bi novac mogao da nestane. A kada smo već kod hleba, ako ste praznoverni, nemojte ga pozajmljivati komšijama jer bi finansijska stabilnost iz vašeg doma mogla da pređe u njihov. Takođe, Ukoliko želite da sačuvate novac, drugima nećete pozajmljivati ni so. Pobrinite se da vam džepovi ne budu izvrnuti i pocepani jer ćete i u tom slučaju izgubiti novac. I na kraju, ako ne želite da budete siromašni, pripazite da vaša torba nikada ne bude na podu jer bi to moglo da vam donese siromaštvo.

 

(Espreso.rs/Miss7.24sata.hr)

Add Comment