MNOGI NEĆE MOĆI DA SPAVAJU POSLE BRUTALNIH REČI ERDOGANA: Otkrio ko će biti na NJEGOVOJ METI, BIĆE TU SVE I SVAŠTA!

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će pozvati na odgovornost krivce za više od 40.000 poginulih u razornim zemljotresima.

“Naša je dužnost da prestupnike pozovemo na odgovornost pred zakonom”, rekao je Erdogan tokom posete južnoj provinciji Osmanije, preneo je Rojters.

U razornim zemljotresima 6. februara u Turskoj i Siriji poginulo je više od 47.000 ljudi, a izdato je više od 100 naloga za hapšenje u vezi sa izgradnjom zgrada koje su se srušile u potresu zbog, kako se pretpostavlja, nepoštovanja sigurnosnih standarda.

Potpredsednik Turske Fuat Oktaj rekao da je 131 osoba do sada identifikovana u lancu odgovornosti za nesavesnu gradnju.

Podsetimo, jedan od objekata koji su potpuno sravnjeni sa zemljom je i novoizgrađena rezidencija “Renesans Rezidens” u Hataju, a turski mediji prenose da je njen izvođač radova uhapšen na aerodromu prilikom pokušaja bega iz države.

Naime, investitor po imenu Mehmet Jašar Ćoksun, uhvaćen je na aerodromu u Istanbulu nakon što je pokušao da pobegne iz države, jer je nakon urušavanja rezidencije pokrenuta istraga protiv njega i njegovog brata Huseina Jalčina Ćoškuna, te je raspisana poternica za njima, a ovu informaciju preneo je turski portal Ahaber.

Ovde je, kako prenosi turski portal Ahaber, bilo čak 250 stanova u kojima je ukupno živelo oko 1.000 ljudi.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak hapšenja Mehmeta Jašara Ćoksuna, koji je uhvaćen na aerodromu u Istanbulu, a kako se saznaje, izvođač radova je planirao da pobegne u drugu državu.

“Renesans Rezidens”, koju je pogodio zemljotres, prikazana je kao jedna od najluksuznijih zgrada u Hataju, a njena izgradnja završena je 2012. godine.

Ona je nakon zemljotresa sravnjena sa zemljom.

Objekat je imao 12 spratova i ukupno 250 stanova, koji su svojevremeno ponuđeni na prodaju za između 1,5 miliona lira i 3 miliona lira, prenosi turski Ahaber.

Add Comment