SVI JURE NA KOP I ZLATIBOR, A OVDE SU ČAJ I KAFA 100 DINARA, RUČAK 1.000: Biser Jugoslavije zjapi PRAZAN! FOTO

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Dok se na Kopaoniku i Zlatiboru traži mesto više, a ski staze su krcate, na samoj granici Srbije i Crne Gore skoro prazno je nekada popularno skijalište na Jabuci.

Nekada je ovaj centar bio poznat širom bivše Jugoslavije, ali poslednjih decenija potpuno je pao u zaborav. Ipak, roditelji koji pamte zlatno doba ovog mesta rado dovode svoju decu kako bi ovde naučili da skijaju.

Jabuka pod snegom izgleda veličanstveno, prava je šteta što se ovde ništa ne ulaže jer bi mogla biti fenomenalna turistička lokacija. Sada na mestu gde su mnogi učili da skijaju, sada svraćaju samo oni koji za mesto znaju, a to su mahom Prijepoljci. Ima oko pola metra snega trenutno i ovde je prava zimska idila, kaže za RINU Milan iz Prijepolja.

Od žičare i skijališta nema ni traga, a hotel je zatvoren. Biser Jugoslavije sada posećuju samo oni “sa plićim džepom”. U krugu radi samo obližnji restoran, gde još uvek čaj može da se popije za manje od 100 dinara.

Ko nema novca da isfinansira Kopaonik ili Zlatibor, ovde je idelano mesto da uživa u snegu i skijanju za malo novca. Smeštaj je moguć u pojedinim privatnm vikendicama, restoran je odličan, a cene su izuzetno povoljne. Za jednu crvenu možete i da ručate, dodaju Prijepoljci.

Turistički centar “Jabuka” se nalazi na istoimenom planinskom prevoju, udaljeno oko 15 kilometara od Prijepolja na putnom pravcu prema Pljevljima.

Add Comment