PILOT PUTINU ŽESTOKO ODBRUSIO! “Ja sam komandant i ja donosim odluku, neću leteti” – Okrenuo se i izašao iz letelice

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Vladimir Putin ispričao je na sastanku sa predstavnicima vazduhoplovne industrije kako je jednom prilikom ptica „ugasila“ motor njegovog aviona.
„Sećam se kada se desilo, bilo smo u avionu sa dva motora.

Ptica je upala u motor i on se ugasio. Pitam pilota: ‘Šta ćemo?’. On mi kaže ‘Snaćićemo se, izdržaće’, na šta sam mu ja rekao: ‘Možda je bolje da se vratimo i sletimo’. Na kraju smo sleteli, uvek je najvažnije da se stvari rade bezbedno“, rekao je predsednik Rusije.

Putin je govorio i o situaciji sa svojim predsedničkim helikopterom.

„Stvarno nam je bilo važno da stignemo gde smo krenuli. Već sam bio predsednik, a pilot je rekao: ‘Ja sam komandant letelice, i ja donosim odluku. Neću leteti’, i okrenuo se i izašao iz helikoptera. To je izuzetno važna stvar. Ne samo vaš život, već i životi desetina ljudi su u vašim rukama“, rekao je Putin.

Putin je rekao i da se žestoko posvađao sa ministrom saobraćaja Vitalijem Saveljevim, od kog je tražio da „kupuje više domaće opreme“, i precizirao je da je Saveljev uspeo da spase avio-industriju.

On je dodao i da će Rusija nastaviti da podržava sopstvenu avio-industriju, i da će sa domaćim letelicama izaći na međunarodna tržišta.

Add Comment