OVO JE DEČAK POREKLOM IZ SRBIJE KOJI JE POGINUO U ZEMLJOTRESU U TURSKOJ Tata Igor ga ispratio na VEČNI POČINAK

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Osmogodišnji Robin Pejković, koji je poreklom iz Srbije, nastradao je u razornom zemljotresu koji je pogodio turski lučki grad Iskenderun.

Mališana je pronađen bez znakova života u ruševinama zgrade. Nalazio se u zagrljaju majke Sane koja je povređena i zbrinuta u jednoj od bolnica. Majka je pokušala da ga kobne noći telom zaštiti od posledica zemljotresa, međutim, povrede su bile takve da mu nije bilo spasa.

Oca Igora, koji je rodom iz Kragujevca, bolna vest je zatekla u Meksiku gde radi već nekoliko godina. Odmah se spakovao i krenuo u Tursku gde su mu živeli supruga i dete.

Vest je šokirala njegove najbliže rođake u Srbiji.

Robin je bio izuzetno pametno i lepo dete. Plavokos, vedar, pravi anđeo… Svi smo ranjeni jer je često dolazio u Srbiju. Ponekad sa majkom, a češće sa oba roditelja. Uvek smo se radovali njihovim dolascima i odmorima koje smo zajedno proveli. Bio je sa nama tokom novogodišnjih praznika, pa još nismo ni navikli bez njega, a sada se, eto, zauvek rastadosmo – ispričao je vidno potresen Igorov brat od tetke Saša Joksimović za Novosti.

U razornim zemljotresima koji su u ponedeljak pogodili Tursku i Siriju, podsetimo, prema poslednjim zvaničnim podacima poginulo je više od 11.200 ljudi.

Turski zvaničnici naveli su brojku od 8.574 žrtve, dok se u Siriji broj smrtnih slučajeva kreće oko 2.600.

Srbija je poslala dodatne spasilačke timove. Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina koje čini 45 pripadnika Sektora za vanredne situacije biće angažovani u gradu Odabasi.

Mašinski inženjer Igor upoznao je u Turskoj profesorku engleskog Samu iz Iskenderuna. Mladi par je neko vreme živeo u Americi gde je 2014. godine rođen Robin. Posao ih je vratio u Tursku, ali je pre dve godine Igor otišao za Meksiko dok su supruga i dete ostali u Iskenderunu.

Maleni Robin Pejković sahranjen je na pravoslavnom groblju u Iskenderunu. Opelo je služio grčki sveštenik.

Na večni počinak dečaka zauvek usnulog u maminom naručju ispratili su tata Igor i mama Sena.

Add Comment