SLIKA SA PLAŽE IZ BIVŠE JUGOSLAVIJE ZAPALILA INTERNET: Dobro pogledajte šta je NA NJOJ (FOTO)

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Nedavno su se korisnici društvenih mreža prisetili kako je izgledalo letovanje u bivšoj Jugoslaviji – i čini se da je to bilo ekstremno drugačije nego danas. Da li je bolje ili gore – ostavljamo vama da procenite.

Naime, na Fejsbuk stranici “Nostalgija” podelili su fotografiju sa jedne plaže u Hrvatskoj iz 80-ih godina prošlog veka, koja prikazuje koliko su samo tada ljudi bili bezbrižni, opušteni i bez kompleksa.

Od ležaljki ni traga ni glasa – mnogi čak ni peškir nemaju, interneta nema ni u planu, svi se međusobno druže i ćaskaju i čini se da vlada prilično harmonična atmosfera, bez stresa i utrkivanja za najbolje mesto na plaži ili plaćanja kako biste uopšte ušli na istu.

Fotografija je prikupila preko 7 hiljada lajkova i brojne komentare u istom tonu – svi primećuju da je sve bilo opuštenije i da tada plaže nisu bile još jedno u nizu sredstava za zarađivanje novca. Sve plaže bile su dostupne svima, a “ucenjivanje” ležaljkama kako biste uživali na njima bilo je nezamislivo.

“Izađeš iz mora, i onako mokar legneš u pesak. I gle čuda preživiš”, “Nigde ležaljke, nigde suncobrana, i ja sam tako letovao i bilo je super”, “Ni peškira, a ni ležaljki ni faktora 50, a ni suncobrana , četvoro sede na jednom dušeku, nije im tesno, pričaju, smeju se, druže se, usmereni jedni na druge, zadovoljni i zahvalni. Neka bivša i prošla vremena, humanija i bogatija, nekako nestvarna kao na razglednici”, “Pesak bez ležaljki i suncobrana, more je bilo važno i sunce i zadovoljstvo”, “Bilo nam je lepo, nikada više tog opuštenog i normalnog života. Nismo imali dosta ali smo bili zadovoljni”, “Bilo je mesta za sve, a ne samo za one sa dubokim džepom i nije bilo lezaljki i suncobrana, samo su neki od komentara.

Add Comment