OD NAJVEĆEG LOVATORA NA ESTRADI DO PROSJAČKOG ŠTAPA: Sunovrat MUZIČKE LEGENDE, danas živi u BEDI

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Šeki Turković je tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka harao našom muzičkom scenom. U to vreme je bio jedan od najcenjenijih pevača i miljenika publike, a nadimak “Poslednji boem“ dobio zbog svog istoimenog hita.

Tokom svoje višedecenijske muzičke karijere snimio je veliki broj albuma, oko 25 albuma, a neki od najvećih hitova su: “Poslednji boem“; “Dotaknuću“; “Čovek sa dva srca“; “Da su meni 22“; “Poklanjam ti ostatak života“; “Spomenar“; “Ti u sebi imaš nešto“ i mnoge druge.

Šućro Turković, poznatiji kao Šeki Turković je rođen 27. novembra 1953. godine, u Socijalistočko Federativnoj Republici Jugoslaviji, u mestu Kranja Jela od Sjenice.

Svoje detinjstvo i mladost proveo je u selu zajedno sa svojim rođenim bratom Huseinom Turkovićem i roditeljima.

Kako u to vreme nije imao predstavu da će vremenom postati velika pevačka zvezda, vredno je radio sa svojim ocem seoske poslove, a nešto kasnije je počeo da radi kao pomoćnik majstorima na građevini.

Kada je imao svega 20 godina, tačnije 1973. godine, zajedno sa svojom porodicom odlazi u Novi Pazar. Šeki se nije dugo zadržao u Novom Pazaru, već je zajedno sa bratom od strica otišao za Beograd kako bi našao dobar posao.

Munid, njegov brat od strica, i Šeki dobili su posao u firmi “Hidrotehnika“ 1976. godine, iste večeri počeli su da obilaze razne kafane, kako njegov brat obožava muziku, često ga je terao da se oproba u pevanju, s obzirom da je bio upoznat sa njegovim talentom, ali je Šeki to odbijao.

Jednom prilikom kada je sa svojim društvom sedeo u restoranu “Smederevo“ u kom je sa tadašnjim orkestrom otpevao par pesama. Nekoliko stolova od njih nalazio se sekretar udruženja “Melos“ koji su ga zapazili i veoma brzo pozvali na audiciju za pevača, na kojoj se odlično pokazao.

Šeki je jednom bio oženjen sa svojom tada dugogodišnjoj devojkom Eminom. Nakon što su svoju vezu krunisali brakom dobili su ćerku Almu.

Veoma malo se zna o njegovom privatnom životu, u javnosti je poznato samo da se od prve supruge razveo, ali nije jasno zbog čega. Nakon razvoda, Emina je zajedno sa njihovom ćerkom živela u Srbiji.

Šeki ima unuka Admina, koji je na svet došao 2007. godine, a koji zajedno sa svojom majkom, Šekijevom ćerkom, Alminom i njenim suprugom Nerminom živi u Nemačkoj.

Šeki treutno živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama kao dostavljač, a vikendima kada ima poziv nastupa po brojnim kafanama ili restoranima.

Njegov brat Husein je jednom prilikom izjavio da je Šeki započeo zajednički život sa jednom ženom u Americi, nakon razvoda od svoje bivše supruge Emine.

Snalazi se kako zna. On tamo živi valjda sa ženom s kojom je počeo život posle razvoda, a bivša supruga i ćerka su mu u Srbiji. Nadamo se da će doći za Bajram – izjavio je Husein Turković.

Add Comment