EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA MILICA JOKANOVIĆ: Mnogi nisu mogli ni da ZAMISLE da ima TOLIKO

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Milicu Jokanović redovno gledamo u kvizu “Potera”.Njena biografija nije svima poznata.

Sada ćete se iznenaditi kada pročitate koliko godima ima.Milica Jokanović je diplomirana pravnica koja je popularnost u Srbiji stekla učešćem u kvizovima „Slagalica“ i „Potera“. Jedna je od najuspešnijih takmičara koji su se ikada okušali u srpskim kvizovima. Zbog toga je mnogi nazivaju „princezom od znanja“. Rođena je 25. jula 1983. godine u Zenici. Njena životna motivacija je da u sve sumnja, osim u svoje znanje. Za nju u šali kažu da je bila obična devojčica, sve dok joj enciklopedija nije pala na glavu.

Dete je profesora istorije i geografije koji su na nju preneli ljubav ka obrazovanju i znanju. Milica kaže da je ona ceo svoj život zaljubljena u znanje. Ne može da zamisli svoj život bez kvizova, jer ona, kako kaže, diše i živi kviz. Zbog toga ponekad sama sebi deluje kao „fanatik“.

Pobedila je u kvizovima „Veliki izazov“, „Naslovna strana“ i „Slagalica“ 2012. godine i smatra da tako plodnu godinu više neće imati. Zbog svojih uspeha kao takmičar u kvizu „Potera“, postala je tragač tog kviza. Tako je stekla ogromnu popularnost.

Milica je rođena 25. jula 1983. godine u Zenici u Bosni i Hercegovini. Inače, njen otac je poreklom iz Bileće, a majka iz Drvara. Posao ih je oboje doveo u Zenicu, gde su se upoznali i zavoleli. U tom gradu su dobili kćerku Milicu. Porodica Jokanović devet godina živela je i radila u Zenici. Tamo je Milica krenula i u osnovnu školu, a potom su zbog rata izbegli u Beograd. Milica je u jednom intervjuu rekla da su tada u Zenici nastradale samo njihove knjige kojih su imali zaista mnogo.

Nije to bilo nikakvo čudo, jer porodica je pobegla od ratnih dešavanja u žurbi i nije bilo vremena da nose i svoje knjige. A, baš knjiga bilo je zaista mnogo. To ne čudi s obzirom da je njen otac bio istoričar, a majka geograf. Milica je od svojih roditelja upijala znanje od ranog detinjstva. U jednom intervju rekla je da nikada neće zaboraviti da je videla kako njihov dom gori i kako gore knjige u biblioteci njenog porodičnog doma. Tada se, kao devojčica, zarekla da će ih jednog dana sakupiti još više.

Add Comment