ZAHAROVA UPUTILA BRUTALNE REČI, I ODNOSE SE NA OVU EVROPSKU ZEMLJU: Pazite samo šta je IZGOVORILA

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Zvanični Rim svesno snabdeva Kijev najsavremenijim naoružanjem što dovodi do velikih žrtava i među civilima, pa se zato ne može razmatrati kao potencijalni garant mira, poručuju iz Moskve.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je danas da Moskva ne može razmatrati Italiju kao potencijalnog posrednika između Moskve i Kijeva jer je ta zemlja od samog početka konflikta zauzela vrlo jasan i nedvosmislen stav, opredelivši se za podršku Vladimiru Zelenskom.

Mnoge zemlje su govorile da su spremne da budu posrednici u dijalogu između Rusije i Ukrajine, počevši od pape Franciska, preko francuskog i turskog predsednika i nekih drugih lidera. Neki od njih istupili su sa ovakvim predlogom jer su zainteresovani za to da što pre dođe do kraja sukoba, dok su drugi pokušavali da iskoriste trenutak i zarade političke poene, rekla je Zaharova.

“Međutim, čudno nam je da vidimo da zemlje koje su od samog početka specijalne vojne operacije u Ukrajini zauzele nedvosmislen i veoma agresivan antiruski stav i koje su ne samo podržale krvavi kijevski režim, već i dalje nastavljaju da mu pružaju značajnu vojnu i vojno-tehničku pomoć, sada govore o tome da su zainteresovane da budu posrednici u mirovnim pregovorima”, objasnila je, komentarišući prošlomesečni predlog premijerke Italije Đorđe Meloni.

Portparolka ruskog ministarstva diplomatije je dodala da Italija vrlo svesno snabdeva Ukrajinu najsavremenijim naoružanjem, uključujući i protivpešadijske mine zbog kojih je poginuo veliki broj civila.

Dragi: Samo Putin može staviti tačku na sukob u Ukrajini.

Ovo je neodgovorno ponašanje koje ne samo da dovodi do povećanja žrtava, već i odlaže završetak sukoba, ali i stvara pretnje koje mogu dovesti do uvlačenja NATO zemalja u direktan sukob sa Rusijom, rekla je Zaharova.

Zbog svega ovoga, Italija se ne može posmatrati kao mogući garant mira, zaključila je Zaharova, podsetivši na činjenicu da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski 30. septembra potpisao zakon koji onemogućava bilo kakve pregovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Ovo su pitanja na koje bi na Zapadu trebalo da obrate pažnju, ukazala je predstavnica ministarstva.

Add Comment